Πε. Δεκ 7th, 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Κορυφώνεται η έξοδος των ετεροδημοτών, με τι καιρό θα ψηφίσουμε αύριο

Αυξημένα είναι τα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των ετεροδημοτών προς τον τόπο που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής.

Όσον αφορά στις εκλογικές άδειες, όσοι ταξιδέψουν σε κάποιο νησί προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, δικαιούνται μέχρι 3 εργάσιμες ημέρες εκλογικής άδειας, ενώ τα διόδια είναι ελεύθερα μόνο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Από τον Πειραιά έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 41 πλοίων.

Ειδικότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε αυξημένα μέτρα οδικής ασφαλείας σε όλη την επικράτεια για την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου και από 13 έως 16 Οκτωβρίου, ενώ θα κλιμακωθούν και θα κορυφωθούν τις ώρες και ημέρες μαζικής εξόδου και εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όπως επισημαίνεται από την αστυνομία, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διενέργεια εντατικών και στοχευμένων ελέγχων κυρίως σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα και φαινόμενα επικίνδυνων παραβάσεων, με σκοπό μεταξύ άλλων την τήρηση της νομιμότητας καθώς και την προστασία οδηγών, επιβατών και πεζών.

Η ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες για τη μετακίνηση κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023:

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.