Πα. Απρ 19th, 2024

Με την πλάτη στον τοίχο ο Γιώργος Καραμέρος στον δήμο Αμαρουσίου

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Καραμέρος, καθώς η διαδρομή προς τις κάλπες του Μαΐου είναι μάλλον δυσυπέρβλητη για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει των τελευταίων εξελίξεων και των αλλαγών του πολιτικού σκηνικού στον δήμο των βορείων προαστίων.

Αρχικά τονίζουμε ότι πρόκειται για έναν δήμο στον οποίο παραδοσιακά η Νέα δημοκρατία σημειώνει υψηλά ποσοστά τόσο σε επίπεδο εθνικών εκλογικών αναμετρήσεων όσο και σε επίπεδο δημοτικών εκλογών με την κυριαρχία του Γιώργου Πατούλη στον δήμο, ο οποίος εκτελεί χρέη δημάρχου από το 2006, με χαρακτηριστικές τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2014 όπου ο δήμαρχος Αμαρουσίου επικράτησε από τον α’ γύρος με ποσοστό 57% έναντι των αντιπάλων του, συνεπώς εξ’ αρχής η μοίρα των υποψηφίων της Κουμουνδούρου είναι προδιαγεγραμμένη. Έτσι ο Γιώργος Καραμέρος πόνταρε στην άντληση δυνάμεων από την δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μετά την απόσυρση του τέως δημάρχου Αμαρουσίου, Παναγιώτη Τζανίκου, που κατείχε τον δημαρχιακό θώκο από το 1990 έως το 2006, αναζητούν μια υποψηφιότητα προερχόμενη από τον κεντροαριστερό χώρο.

Ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμενε ο κ. Καραμέρος, καθώς από τον χώρο της κεντροαριστεράς αναδύθηκε μια υποψηφιότητα, η οποία άλλαξε συνθέμελα τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Πρόκειται για την κίνηση συνεργασίας των Παναγιώτη Βραχνού, Παναγιώτη Σαγρή και Κώστα Βλάχου, οι οποίοι «ακούγεται» ότι  ετοιμάζουν νέα δημοτική κίνηση για τον δήμο Αμαρουσίου με επικεφαλής τον κ. Βραχνό, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη, καθώς εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με 1.270 σταυρούς προτίμησης.

Οι τρεις άνδρες αποτελούν πρόσωπα με έρεισμα στην τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου, εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση και συνεπή πορεία στον επαγγελματικό τους στίβο.