Σα. Μάι 4th, 2024

Μανώλης Καραμήτσος: Δεσμεύομαι να προωθήσω την πρόοδο και τη βιωσιμότητα της Ύδρας

Το να γίνεις δήμαρχος ενός νησιού έχει σημαντική σημασία και φέρνει μεγάλη ευθύνη. Ο ρόλος του δημάρχου είναι κρίσιμος για τη διαμόρφωση της καθημερινότητας, της ανάπτυξης και της συνολικής ευημερίας της κοινότητας που κατοικεί στο νησί. Ως υποψήφιος για το Δήμο Ύδρας, δεσμεύομαι να προωθήσω την πρόοδο και τη βιωσιμότητα του τόπου μας.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της υποψηφιότητάς μου είναι να επενδύσω στην ανάπτυξη των υποδομών της Ύδρας. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση των δικτύων μεταφορών, την αναβάθμιση των δημόσιων εγκαταστάσεων και την εξομάλυνση της πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση. Δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη υποδομών, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό και βολικό περιβάλλον διαβίωσης για τους κατοίκους, προσελκύοντας ταυτόχρονα τουρίστες και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Η Ύδρα είναι ευλογημένη με εκπληκτικά φυσικά τοπία που πρέπει να προστατευτούν για τις μελλοντικές γενιές. Ως υποψήφιος, είμαι αφοσιωμένος στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών που ελαχιστοποιούν το οικολογικό μας αποτύπωμα. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων και τη διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας του νησιού. Κυρίαρχο ρόλο στην ατζέντα μας για την επόμενη ημέρα διαδραματίζει η προστασία του περιβάλλοντος, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η Ύδρα θα παραμείνει ένας ειδυλλιακός προορισμός για τα επόμενα χρόνια.

Το νησί μας έχει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που αξίζει να γιορταστεί και να διατηρηθεί. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να υποστηρίξω πρωτοβουλίες που προωθούν τις τέχνες και παραδόσεις. Από την 1η ημέρα έχουμε σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και τη διατήρηση ιστορικών τοποθεσιών. Εκτιμώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια αίσθηση υπερηφάνειας στους κατοίκους και να προσελκύσουμε επισκέπτες που εκτιμούν τη μοναδική μας ταυτότητα.

Εκτός από αυτούς τους βασικούς τομείς εστίασης, η υποψηφιότητά μου δίνει επίσης έμφαση στη συμμετοχή και τη συνεργασία της κοινότητας. Πιστεύω στην ενεργό συμμετοχή των συμπολιτών μου στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων μέσω συμμετοχικών φόρουμ και συνεδριάσεων ανοικτού διαλόγου, κάτι που η τωρινή διοίκηση δεν έκανε ποτέ.

Με την ενθάρρυνση της αίσθησης ιδιοκτησίας μεταξύ των κατοίκων, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη κοινότητα που εργάζεται μαζί προς ένα κοινό όραμα.

Εγώ και τα μέλη του συνδυασμού μας δεν συστηνόμαστε στον κόσμο ως υποψήφιος για τον Δήμο του νησιού, αλλά ως καθημερινοί αγωνιστές του νησιού που είναι αφοσιωμένοι στην προώθηση της προόδου και της βιωσιμότητας.

Ταυτιζόμαστε στο μυαλό των Υδραίων με ιδέες όπως η εστίαση στην ανάπτυξη υποδομών, η αγάπη για το περιβάλλον και την πολιτιστική διατήρηση, έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ευημερούσα κοινότητα που αγαπά την φυσική της ομορφιά, διατηρεί την κληρονομιά της και αγκαλιάζει ένα βιώσιμο μέλλον.

*Άρθρο του υποψήφιου Δημάρχου Ύδρας, Μανώλη Καραμήτσου