Πα. Μάι 3rd, 2024

«Ο Δημήτρης Πτωχός σηματοδοτεί την ανανέωση», άρθρο του Γιώργου Λυτρίβη

Ο Δημήτρης Πτωχός σηματοδοτεί την ανανέωση που παραμερίζει τις πρακτικές του παρελθόντος.

Η είσοδός του στον αυτοδιοικητικό στίβο εξασφαλίζει ότι η Πελοπόννησος θα πάει μπροστά. Οι δοκιμασμένες συνταγές προσέφεραν όσα είχαν να προσφέρουν. Όλα όμως στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους. Στα σύγχρονα δεδομένα δε χωρούν τα εργαλεία και οι μέθοδοι του παρελθόντος. Το νέο και φρέσκο όραμα πρέπει να υποστηρίζεται από επικαιροποιημένες στρατηγικές, ρεαλιστικές και ταυτόχρονα εμπνευσμένες. Οι παλαιές πολιτικές οδήγησαν σε χρόνια προβλήματα, τα οποία είναι αναγκαίο να λυθούν, για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, που θα προσφέρει δουλειές, ώστε η νεολαία να παραμείνει στον τόπο μας – ή ακόμη καλύτερα θα έχει κίνητρο να επιστρέψει.

Οι κάθε είδους υποδομές αποτελούν το υπόβαθρο της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας. Τα οδικά έργα και η διαχείριση των φυσικών πόρων βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα με το νερό να συνιστά την επερχόμενη για την περιοχή μας πρόκληση. Παράλληλα, η διαχείριση των αστικών αποβλήτων είναι ένα άλλο διακύβευμα. Το πώς θα αντιμετωπιστούν τα καίρια αυτά ζητήματα, για τα οποία τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, είναι κομβικής σημασίας για τις μελλοντικές γενιές. Οι σωστές επιλογές ισοδυναμούν με την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, ενώ δεν υπάρχει χώρος για λάθος κινήσεις.
Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η προώθηση του τουρισμού θα αναδειχθούν οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας μας.

Ένα στοίχημα της εποχής είναι επίσης οι φιλικές προς τον πολίτη υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα συμβάλλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και συνακόλουθα στην ανάπτυξη.

Η δημιουργία και η συνετή οργανωτική διάρθρωση του περιφερειακού κέντρου πολιτικής προστασίας θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ολοένα και συχνότερα κάνουν την εμφάνισή τους λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη θα αποδειχθεί με την ενίσχυση των δομών υγείας.

Η ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος είναι ηθικό χρέος και παράγοντας ανάπτυξης συγχρόνως. Τα διάσπαρτα, από άκρη σε άκρη της Πελοποννήσου, μνημεία , οι πολιτιστικοί χώροι στα γνωστά, αλλά και στα πιο απίθανα σημεία μπορούν και πρέπει να γίνουν σημεία αναφοράς στον πολιτιστικό χάρτη.

Φίλες και φίλοι, αυτόν το νέο κύκλο θα ανοίξουμε μαζί, με τον Δημήτρη Πτωχό, έναν νέο άνθρωπο, με μεγάλη και αποδεδειγμένη εμπειρία, έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και τεχνοκράτη, που θα κρατήσει το τιμόνι της Περιφέρειας και θα την οδηγήσει στη νέα εποχή. Η μετάβαση θα γίνει με σεβασμό στην παράδοση, με τη διοικητική συνέχεια που οφείλει να ακολουθεί η διακυβέρνηση και με διατήρηση των ωφέλιμων πρακτικών που έως τώρα ακολουθούνται. Πάνω σε αυτά θα χτίσουμε, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη σελίδα. Είναι η ώρα να εμπιστευτούμε όσα μπορεί να μας προσφέρει ο τόπος μας και να προσφέρουμε κι εμείς κάνοντας τη σωστή επιλογή!

*Ο Γιώργος Λυτρίβης είναι Οικονομολόγος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας με τον συνδυασμό του Δημήτρη Πτωχού