Πα. Μαρ 29th, 2024

Σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Αλέξανδρος Χρυσάφης στον δήμο Σερρών

Από τον Μάρτιο έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον δήμο Σερρών, ο οικονομολόγος Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο με την δημοτική παράταξη «Συμμαχία Σερραίων».

Σε όσους έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την ίδρυση της δημοτικής του ομάδας πρώιμη και άκαιρη ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών απάντησε εύστοχα: «Μπορεί να φαντάζει μεγάλο το χρονικό διάστημα  αλλά είναι πολύ μικρό μπροστά στα τόσα προβλήματα και θέματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά και η πόλη μας. Για μας οι εξετάσεις απέναντι στην κοινωνία είναι ακριβώς αυτός ο χρόνος μέχρι να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών εκμεταλλεύεται το χρονικό διάστημα μέχρι την «μάχη» της 26ης Μαΐου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά συναντήσεις με τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα προβλήματα του δήμου και παράλληλα να οργανώσει το στρατηγικόν σχεδιασμό για την αντιμετωπισή τους.

Ο κ. Χρυσάφης έχει προαναγγείλει τη δημιουργία 11 θεματικών ομάδων εργασίας, οι οποίες θα κληθούν να μετουσιώσουν σε πράξη την φιλοσοφία που διέπει την κίνηση για τη «συνδιαμόρφωση  ενός ολοκληρωμένου, ρεαλιστικού, κοστολογημένου και κυρίως ΣερραΪκού σχεδίου δράσης, που θα προέρχεται από τον Σερραίο δημότη και θα απαντά στις ανάγκες του Σερραίου κατοίκου των τοπικών διαμερισμάτων και της πόλης».

Αναγκαία, έκρινε, την χάραξη νέου στρατηγικού πλάνου που θα αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από εθνικούς, διακρατικούς και ευρωπαΪκούς πόρους.

Περιέγραψε ένα δήμο που θα αποτελεί σύμμαχο και όχι τιμωρό του πολίτη και θα διαμορφώσει ένα περιβάλλον εξωστρέφειας, συμπόρευσης δυνάμεων και προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

Ο κ. Χρυσάφης, έχει δηλώσει, ότι προσβλέπει στην αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ υπεραμύνθηκε του ανεξάρτητου χαρακτήρα της δημοτικής κίνησης που ηγείται.

Μεθοδικότητα, τεχνοκρατική προσέγγιση και φαντασία αποτελούν τα «συστατικά» για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, που υλοποιούνται σε διάφορες άλλες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Στις εκλογές όχι μόνο θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση αλλά θα έχουμε οικοδομήσει μια δυνατή και άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με τον βασικό μας σύμμαχο, τον Σερραίο πολίτη κι αυτό για εμάς θα είναι η πρώτη και σημαντικότερη νίκη», ανέφερε στην προεκλογική του εκδήλωση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει το αξιακό σύστημα που του δίδαξαν ο πατέρας του και η μητέρα του και που συμπυκνώνεται στη φράση: «τα μέσα που χρησιμοποιείς δίνουν αξία στον σκοπό σου».

«Πολλές φορές, δήλωσε, αυτό είναι μειονέκτημα στην πολιτική. Πολλοί, ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα, υποσχέσεις, χτυπήματα κάτω από τη μέση… Νικητής είναι κι αυτός που δεν ντρέπεται για τη διαδρομή του».

Στην ομιλία του κατά την προεκλογική του εκδήλωση, εξέφρασε την αντίθεσή του σε κοινωνικές και κομματικές  περιχαρακώσεις αλλά και σε κατεστημένα και στεγανά, κατά την άσκηση δημοτικής εξουσίας. Αντιτάσσεται, τόνισε, στα συμπτώματα αδιαφάνειας, προχειρότητας και έλλειψης στρατηγικής, στις ξεπερασμένες και γερασμένες πρακτικές και αντιλήψεις.