Κυ. Μάι 5th, 2024

Μάδης σε μαθητές: «Στο όμορφο ταξίδι της γνώσης διευκολύνουμε κάθε σας βήμα»

Στις τελετές αγιασμού, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, του 1ου και 2ου Γυμνασίων Παιανίας, του 1ου ΔΣ Παιανίας και του Δημοσθένειου Λυκείου Παιανίας παρέστη ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Στα Γυμνάσια Παιανίας τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ο οποίος κάλεσε τους μαθητές σε ανασυγκρότηση.

«Ο σκοπός του σχολείου δεν είναι γεμίσετε τα κεφάλια σας με γνώσεις αλλά να φτάσετε σε μια σοφία. Όποιος είναι πραγματικά σοφός πρέπει να μας το δείξει με τη συμπεριφορά και τη ζωή του. Γιατί αν έχει γνώσεις και επιστήμη χωρίς αντίστοιχα αρετή και συμπεριφορά τότε αυτό μπορεί να είναι και ζημιά. Από τη γνώση περνάμε στην αρετή και από εκεί στην πίστη και τη σοφία» είπε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο μάθημα των Θρησκευτικών. «Το μάθημα πρέπει να γίνει το θεμελιώδες και για αυτό χρειάζεται συνεργασία των καθηγητών, του σχολείου και των μαθητών» σημείωσε και εξήγησε πως η Μητρόπολη θα στηρίξει έτσι ώστε «να επιτελέσει το σκοπό του, να μην είναι ξερές θρησκευτικές γνώσεις μιας παρωχημένης εποχής, αλλά να έχουν ζωή τα λόγια και τα μηνύματα».

Απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε σε μια διαδρομή με προσκλήσεις, συγκινήσεις, όμορφες στιγμές αλλά και υποχρεώσεις στο όμορφο ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης, τη μόρφωση και την προσωπική ολοκλήρωση που απαιτεί μεταξύ άλλων ήθος.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Ανδρέας Μαρίνος αναφερόμενος στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ως χώρα είπε στους μαθητές και τις μαθήτριες ότι είναι η μόνη ελπίδα για περισσότερο φως, και για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Παιανίας έδωσαν το παρών σε όλες τις σχολικές μονάδες και καλωσόρισαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Τον δήμαρχο εκπροσώπησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρθα Λεκκάκου, οι αντιδήμαρχοι Αγγελοπούλου Ζωή, Ανδρέου Κλειώ, Δάβαρης Γιώργος, Θανάσης Σταύρος, Σαμωνάς-Ξύκης Γιάννης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Βαγιωνάκης Αρτέμης και Γιαννάκου Μαργιάννα, ο αναπληρωτής πρόεδρος Γλυκών Νερών Λιανός Στέλιος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Αντωνίου Μίλτος.