Σα. Απρ 27th, 2024

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Οφθαλμολογική Κλινιμή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Την Οφθαλμολογική Κλινική και την “Τράπεζα Οφθαλμών” του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι “ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής μακεδονίας είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο έργο της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ, των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων, μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του νοσοκομείου. Όπως εδώ, που αναβαθμίσαμε και εκσυγχρονίσαμε την ‘Τράπεζα Οφθαλμών’, για να μπορεί να παρέχει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και φυσικά για να διαθέτουν οι γιατροί όλα τα απαραίτητα, σύγχρονα ιατρικά εργαλεία και μέσα. Ολοκληρώσαμε τις οικοδομικές εργασίες και όλες τις υπόλοιπες εργασίες για να παραδώσουμε το χώρο έτοιμο να υποδεχθεί τους συμπολίτες μας. Και εγκαταστήσαμε τον εξοπλισμό, τον ειδικό ψυγειοκαταψύκτη με επιτηρητή και τηλεειδοποίηση, το θάλαμο νηματικής ροής, τη σχισμοειδή λυχνία, το σύστημα ταυτοποίησης και ιχνηλασιμότητας ιστών και τον οφθαλμολογικό υπέρηχο με A–scan, Βιομετρία και B–scan. Είμαστε δίπλα σας, όπως είμαστε δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας”.

Αναφερόμενος στα κυριότερα έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της Υγείας, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ενδεικτικά:

-Τα νέα σύγχρονα χειρουργεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας.
-Τις επεκτάσεις και τις νέες πτέρυγες.
-Τα 15 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ.
-Τους δύο πρώτους Αξονικούς Τομογράφους Pet-Scan, που έβαλαν οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα ή στο εξωτερικό για την πραγματοποίηση των εξετάσεών τους.
-Τα νέα έργα και δράσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας.
-Τα συνολικά 48 έργα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.
-Τον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και το επικουρικό προσωπικό, που στήριξαν το δημόσιο σύστημα υγείας μέσα στην πανδημία, όπου η Περιφέρεια εξασφάλισε και αξιοποίησε 80 εκ. ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

“Το ίδιο θα συνεχίσουμε σταθερά να κάνουμε και το επόμενο διάστημα με τα πρώτα έργα στο ΕΣΠΑ 2021-2027 για την ενδυνάμωση του συστήματος υγείας, τον εξοπλισμό των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία και την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στην υγειονομική περίθαλψη, να ξεκινούν άμεσα”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Απευθυνόμενος στη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου και της “Τράπεζας Οφθαλμών”, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: “Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, είναι ένα κορυφαίο νοσοκομείο με εξαιρετικούς γιατρούς, που επιτελεί ένα πραγματικά σπουδαίο έργο. Γνωρίζουμε τον αγώνα σας, τις σπουδαίες ικανότητές σας, την επιστημονική σας γνώση, αλλά και το γεγονός ότι κάνετε το καλύτερο για κάθε ασθενή, για κάθε ανθρώπινη ζωή. Και ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό αγαθό, στο οποίο όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση. Γιατί η ισότιμη πρόσβαση στην υγεία δεν μπορεί να είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Τιμή γιατί είμαι ανάμεσα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που καθημερινά δίνουν τεράστιες μάχες σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Χαρά γιατί ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε σταθερά δίπλα σας και στηρίζουμε το πραγματικά σπουδαίο έργο που κάνετε. Γι’ αυτό και πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τη διοίκηση και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο αγώνας σας είναι τιτάνιος. Η συνεισφορά σας είναι τεράστια. Και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και εγώ προσωπικά, είμαστε δίπλα σας, είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε το σπουδαίο έργο σας, γιατί για εμάς, ήταν, είναι και παραμένει κορυφαία και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη των ανθρώπων που διασφαλίζουν την υγεία των συμπολιτών μας”.