Δε. Απρ 29th, 2024

Παράταση από ΑΑΔΕ για δηλώσεις φορολογικών υποχρεώσεων στο Δήμο Φυλής λόγω της πυρκαγιάς

Παράταση των προθεσμιών για τις δηλώσεις φορολογικών υποχρεώσεων και φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών για επιχειρήσεις και κατοίκους του Δήμου Φυλής λόγω της πυρκαγιάς

Ο Δήμος Φυλής ενημερώνει ότι, σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ,  παρατείνονται οι προθεσμίες για τις δηλώσεις φορολογικών υποχρεώσεων, καθώς και τις δηλώσεις φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών για τις επιχειρήσεις, τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του Δήμου Φυλής, λόγω της πυρκαγιάς της 22ας Αυγούστου.

Ειδικότερα, με την απόφαση Α.1129/2023 της ΑΑΔΕ, δίνεται παράταση των προθεσμιών εκπλήρωσης των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, παρακρατούμενων φόρων, φόρων μεταβίβασης Κεφαλαίου, ΦΠΑ, τελών και λοιπών έμμεσων φόρων για τους υποκείμενους στον φόρο που έχουν την έδρα ή υποκατάστημα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ή την κατοικία τους στις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές τον Αύγουστο 2023, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Φυλής.

Αναλυτικά:

Παρατείνονται έως και την 29/9/2023, για υποκείμενους που έχουν την έδρα ή υποκατάστημα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στο Δήμο Φυλής, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής:

  • Η προθεσμία υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 26.8.2023
  • Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 31.8.2023 και η προθεσμία καταβολής του φόρου που τυχόν προκύπτει από αυτές μέχρι και 29/9/2023. Η ιδία ημερομηνία (29/9/2023) είναι καταληκτική και για τις δύο δόσεις στην περίπτωση επιλογής καταβολής του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις.
  • Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και απόδοσης των τελών χαρτοσήμου και των λοιπών εμμέσων φόρων, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων που έχουν καταληκτική ημερομηνία από 19/8/2023 έως την 31/8/2023.
  • Η προθεσμία για τις δηλώσεις απόδοσης παρακρατούμενων φόρων που έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31ηη Αυγούστου 2023.
  • Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από τυχερά παιχνίδια και μεταβίβασης ακινήτων.