Σα. Απρ 27th, 2024

Δήμος Καρδίτσας: Ο νυν και εν νέου υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος παρουσίασε τον συνδυασμό του

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου

Σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε σε συμμετοχή τα 2500 άτομα, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του. Όπως είπε ο Δήμαρχος το ψηφοδέλτιο είναι πλήρες καθώς έφτασε ουσιαστικά στον μέγιστο αριθμό υποψηφίων, δείχνοντας έτσι τη μεγάλη αποδοχή και δυναμική που έχει ο συνδυασμός στην  τοπική κοινωνία. Επίσης πρόσθεσε ότι στο ψηφοδέλτιο εκπροσωπούνται όλες οι κοινωνικές ομάδες, είναι πολυσυλλεκτικό καθώς περιλαμβάνει ανθρώπους καταξιωμένους, επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στο χώρο τους, επαγγελματίες με μεγάλη αναγνώριση στη τοπική κοινωνία αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους. Μιλώντας με αριθμούς ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε ότι στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν συνολικά (ψηφοδέλτιο κορμού και τοπικά τις Κοινότητες) 325 άτομα.  Από αυτούς 88 είναι υποψήφιοι στο κεντρικό ψηφοδέλτιο για το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου. Επίσης η αναλογία ανδρών – γυναικών είναι 57% άνδρες και 43% γυναίκες.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Νιώθω ότι όλοι μας απόψε εδώ βρισκόμαστε σε μια μεγάλη γιορτή. Μια μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας, μια μεγάλη γιορτή της Αυτοδιοίκησης. Είμαι συγκινημένος γιατί βλέπω την θερμή ανταπόκριση των συμπολιτών μου στο κάλεσμα που τους απευθύνω να συνεχίσουμε να δημιουργούμε για τον τόπο μας, για τον Δήμο μας.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνυποψήφιοι η προσπάθεια για μια καλύτερη Καρδίτσα δεν μπορεί και δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου.  Το μέλλον του Δήμου οφείλει να είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων. Με αυτή τη λογική πορευτήκαμε στην τετραετία που σύντομα ολοκληρώνεται, με αυτή τη λογική θα πορευτούμε και στη νέα θητεία που ελπίζουμε ότι με την δική σας ψήφο θα γίνει πραγματικότητα.

Η σημερινή ανταπόκριση στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού μας είναι η απόδειξη ότι η προσπάθεια μας αναγνωρίζεται, ότι η προσπάθεια μας εμπνέει και ενεργοποιεί τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες.

Πριν προχωρήσω θα ήθελα να ευχαριστήσω την απερχόμενη Δημοτική μου ομάδα, όπως και την απερχόμενη δημοτική ομάδα του αείμνηστου δημάρχου και στενού συνεργάτη μου Κώστα Παπαλού. Στα τέσσερα αυτά χρόνια που πέρασαν, συνεργάστηκα με όλους άριστα! Στην κυριολεξία αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν αντάλλαξα με κανέναν συνεργάτη μου, ούτε μια πικρή κουβέντα. Τους ευχαριστώ για αυτό. Στάθηκαν όλοι τους στο πλάι μου τόσο στις πολύ δύσκολες στιγμές που περάσαμε όπως ο Ιανός και η πανδημία, όσο και στις καλές όπως οι πρωτιές που καταγράψαμε στην Ευρώπη, οι μεγάλες εκδηλώσεις που διοργανώσαμε κλπ.

Για αυτό εξάλλου και με τη συντριπτική πλειοψηφία των απερχόμενων δημοτικών συμβούλων συνεχίζουμε στη νέα μας προσπάθεια. Έχω να πω για όλους τους απερχόμενους συνεργάτες μου μόνο καλά λόγια. Για αυτό εξάλλου και συνεχίζουμε μαζί.

Ωστόσο το ψηφοδέλτιο που σήμερα παρουσιάζουμε είναι μια πιο πλατειά υπόθεση. Έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι που σε λίγο θα δείτε να ανεβαίνουν εδώ πάνω προέρχονται από τα σπάργανα της τοπικής μας κοινωνίας.

Είναι άνθρωποι με σημαντική εμπειρία, με φρέσκιες ιδέες, με δυναμισμό, με φιλοδοξίες. Άνθρωποι που μπορούν να δρουν στην καθημερινότητα τους με τόλμη και αποφασιστικότητα. Τους εκτιμώ όλους, έναν προς έναν, για τις αρετές και τα προτερήματα τους και σας ζητώ να τους στηρίξετε με την ψήφο σας για να έχει αύριο η πόλη μια δημοκρατική δημοτική αρχή με πολύ όρεξη για προσφορά και δουλειά για το κοινό καλό. Επειδή έχω μιλήσει με όλους έχω να σας πω ότι όλοι τους έχουν τη διάθεση να προσφέρουν για τον Δήμο μας, για τον τόπο μας. Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στους υποψηφίους των 33 Κοινοτήτων μας. Είναι για μας τιμητικό και πολύ σημαντικό το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο μας. Για αυτό εξάλλου σχεδόν στο σύνολο των Κοινοτήτων φτάσαμε στον μέγιστο δυνατό αριθμό υποψηφίων. Μάλιστα δεν σας το κρύβω ότι υπήρξαν αρκετοί που δεν μπορέσαμε να τους συμπεριλάβουμε στο συνδυασμό μας. Όσους δεν μπήκαν στο ψηφοδέλτια θέλω να  τους διαβεβαιώσω ότι εκτιμούμε απεριόριστα την προσφορά τους και τους θεωρούμε συνεργάτες και συνοδοιπόρους μας στον αγώνα που δίνουμε.

Φίλες και φίλοι

Η μεγαλύτερη δύναμη της Καρδίτσας  είναι οι άνθρωποι της. Σ΄ αυτούς ελπίζουμε. Σ΄ αυτούς εμπιστευόμαστε τις προοπτικές αυτού του Δήμου. Απ΄ αυτούς αντλούμε δύναμη, νέες ιδέες και αισιοδοξία για το μέλλον. Η επιλογή των υποψηφίων για τον συνδυασμό μας  αυτό ακριβώς επιδιώκει. Να φέρει στο προσκήνιο νέες δημιουργικές δυνάμεις και να τους δώσει την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο. Αυτές τις νέες δυνάμεις θέλουμε να τις «παντρέψουμε» με την σημαντική εμπειρία των παλαιών μας στελεχών.

Βάζουμε στην πρώτη γραμμή ανθρώπους, που έχουν όραμα, σχέδια και θέληση να εκφράσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Ανθρώπους που ξέρουν να οραματίζονται, αλλά και να δουλεύουν.

Κυρίες και κύριοι

Σας βεβαιώνω ότι, όλοι εμείς, βάζουμε τον πήχη ψηλά. Απαιτούμε από το εαυτό μας αποτελεσματικότητα, σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, διαφάνεια, ειλικρίνεια, άψογο τεχνοκρατικό σχεδιασμό. Γι΄ αυτό, φίλοι μου ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, νιώθω τυχερός, που πολλές ικανές συμπολίτισσες και πολλοί ικανοί συμπολίτες μας, θέλησαν να έρθουν μαζί μας και να συμβάλλουν, με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, στον κοινό στόχο: Να κάνουμε την Καρδίτσα δήμο που αξίζει να ζεις. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και μια τετραετία και θα συνεχιστεί ακόμη πιο εντατικά στη νέα μας θητεία. Με την ομάδα που παρουσιάζουμε σήμερα είμαι βέβαιος ότι θα το καταφέρουμε».

Το παρών στην παρουσίαση έδωσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας, οι βουλευτές κ.κ. Γ. Κωτσός, Ασ. Σκόνδρα, Αριστ. Σπάνιας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φ. Στάθης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ της Ν.Δ. κ. Λάμπρος Τσιούκης, ο πρόεδρος της ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Κ. Ζυγογιάννης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αντωνίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αναγέννησης Καρδίτσας κ. Δ. Παπαδημητρίου,  ο Γενικός Δ/ντης της ΚΑΕ ΑΣΚ Χρήστος Δεληγιάννης κ.α.