Πα. Μάι 3rd, 2024

Φαβορί ο Δημήτρης Πτωχός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην Πελοπόννησο στις διπλές κάλπες του Οκτωβρίου, κύριοι διεκδικητές της Περιφέρειας θα είναι  ο Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος έχει την στήριξη της Ν.Δ και ο Πέτρος Τατούλης πρώην περιφερειάρχης, ο οποίος δηλώνει ανεξάρτητος.

Ο κ. Πτωχός είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Μπροστά», συγκεντρώνει γύρω του σημαντικά στελέχη της  Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης και είναι αποδεκτός από το ευρύτερο εκλογικό σώμα της κεντροδεξιάς παράταξης και όχι μόνο. Παρ’ ότι οι σχέσεις του με τον νυν περιφερειάρχη κ.Νίκα δεν είναι και οι καλύτερες, έχει την στήριξη αρκετών στελεχών της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας και αναμένεται να αντιμετωπίσει με επιτυχία στον εκλογικό στίβο τον πρώην Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Υπενθυμίζεται ότι με όριο εκλογής το 43%+1 ψήφο, δεν αποκλείεται, εφόσον υπάρξει η αναγκαία συσπείρωση, ο κ.Πτωχός να εκλεγεί από τις 8 Οκτωβρίου, χωρίς να χρειαστεί δεύτερη Κυριακή.

Ο Πέτρος Τατούλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» ευελπιστώντας να εκφράσει μέσω της πολυσυλλεκτικότητας,  ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, με διευρύνσεις που επιχειρεί στο ψηφοδελτιό του, προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στον συνδυασμό του κ.Τατούλη εντάχθηκε πρόσφατα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Δημητρακοπούλου, επισύροντας την ποινή της διαγραφής από το κόμμα της, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γιατρός καρδιολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια, με την παράταξη «ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», με στόχο μια αξιοπρεπή παρουσία.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον Δημήτρη Κουτσούλη, αλλά μέχρι σήμερα η υποψηφιότητα του παρουσιάζει «στασιμότητα». Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προειδοποίησε όσους συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια, εκτός ΠΑΣΟΚ, ότι θα διαγράφονται οριστικά.

Τέλος υποψήφιος περιφερειάρχης  με την Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου θα είναι ο Νίκος Κουτουμάνος.

* Περικλής Καπετανόπουλος