Σα. Μάι 4th, 2024

Δυο αδέλφια αντίπαλοι στις δημοτικές εκλογές στο Μεσολόγγι

Δυο αδέλφια στο Μεσολόγγι θα είναι αντίπαλοι και θα διεκδικήσουν τον Δήμο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Λύρο επιχειρηματία και νυν δήμαρχο,  με την «Δημιουργική Ανατροπή» και τον αδελφό του Θανάση Λύρο γεωπόνο και δικηγόρο με τον συνδυασμό «Ανάπτυξη για Όλους» οι οποίοι θα είναι επικεφαλής αντίπαλων συνδυασμών αν και  ανήκουν και οι δυο στον κεντροδεξιό χώρο. Αυτή είναι μοναδική περίπτωση στο πανελλήνιο, που δυο αδέλφια να διεκδικούν την θέση του δημάρχου. Οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Μεσολογγίου που έχει 33.000 εκλογείς, είναι συνολικά οκτώ, οι πέντε εκ των οποίων αφορούν τον κεντροδεξιό χώρο. Ο λογιστής Σπύρος Βασιλείου επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το Αύριο», ο Σπύρος Διαμαντόπουλος ιδιοκτήτης Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΟΙ» και ο Νίκος Καραπάνος ασφαλιστής και πρώην ιδιαίτερος του βουλευτή Σπήλιου Λιβανού, επικεφαλής του συνδυασμού «Μεσολόγγι ξανά Μπροστά» ανήκουν επίσης στον κεντροδεξιό χώρο και έχουν αναφορά στην γαλάζια παράταξη. Στον χώρο της κεντροαριστεράς, εμφανίζονται δυο υποψηφιότητες με πρόθεση να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον Δήμο.

Ο πρώην δήμαρχος Πάνος Κατσούληςεκπαιδευτικός, με τον συνδυασμό «ΑΝΤΑΜΑ» συσπειρώνει ένα μεγάλο μέρος  της ευρύτερης παράταξης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά υπάρχει ένα τμήμα του ίδιου κομματικού που συντάσσεται και με την υποψηφιότητα της δικηγόρου Όλγας Δασκαλή με τον συνδυασμό «Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών» η οποία κινείται στον χώρο των ανένταχτων της κοινωνικής Αριστεράς.

Τέλος η ιατρός χειρουργός του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Βάνα Πατρινού θα διεκδικήσει τον Δήμο επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεσολογγίου.

Ας σημειωθεί ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Μεσολογγίου δημιουργήθηκε το 2010,  με την συνένωση των πρώην Δήμων Οινιάδων και Αιτωλικού με τον Δήμο Μεσολογγίου, είναι ταυτισμένος  με την ηρωική έξοδο των υπερασπιστών του το 1826.

 

* Δημοσιεύτηκε στο ένθετο e-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά