Κυ. Μάι 5th, 2024

Περισσότεροι από 28.000 μόνιμοι υπάλληλοι στο Δημόσιο την τετραετία 2019-2023

Σε ενίσχυση κρίσιμων τομέων του Δημόσιου Τομέα  με επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό προχώρησε την τετραετία 2019-2023 η κυβέρνηση της Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν σε μόνιμες θέσεις, αγγίζει τα 28.500 άτομα, σε κρίσιμους τομείς  που είχαν άμεση ανάγκη από προσωπικό, χωρίς να παραβιαστεί ο κανόνας 1:1, δηλαδή για κάθε αποχώρηση δημοσίου υπαλλήλου από την υπηρεσία θα γίνεται μια πρόσληψη.  Αυτή την αποστομωτική απάντηση δίνουν τα στοιχεία που τηρούνται στα Μητρώα του Υπουργείου Εσωτερικών, σε οποιονδήποτε αμφισβητήσει, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το διάστημα 2019-2023 δεν ενισχύθηκαν  με προσωπικό κρίσιμοι τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Άμυνα και η Ασφάλεια της χώρας. Οι στοχευμένες προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ, είναι οι πρώτες που έγιναν μετά από 12 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών.

Ας σημειωθεί ότι κάθε χρόνο τον μήνα Ιούλιο, οι υπηρεσίες του Δημοσίου, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, τα Νομικά Πρόσωπα και οι ανεξάρτητες αρχές, υποβάλλουν τα αιτήματα τους για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στην Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην συνέχεια και αφού γίνει επεξεργασία των αιτημάτων, ο συνολικός αριθμός προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο κάθε έτους. Μόνο για το 2023, βρίσκονται στο τελικό στάδιο πρόσληψης, 6.100 μόνιμοι υπάλληλοι με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει οι διάφοροι φορείς από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Επίσης η ψηφιοποίηση 1.500 υπηρεσιών που προσφέρονται ψηφιακά στους πολίτες, απελευθέρωσε έμπειρους υπάλληλους οι οποίοι διατέθηκαν σε άλλους κρίσιμους τομείς που υπήρχε ανάγκη για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Τέλος για την επόμενη τετραετία στην προτεραιότητα της Ν.Δ είναι οι προσλήψεις στην Υγεία, καθώς και η ψηφιακή παροχή 3.500 επιπλέον υπηρεσιών, χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να έρθει στο γκισέ των δημόσιων υπηρεσιών.

* Περικλής Καπετανόπουλος