Πε. Μάι 2nd, 2024

Δήμος Μυκόνου: Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η εκδήλωση που αφορούσε στη μεταλλευτική ιστορία του νησιού

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς και αφορούσε στην παρουσίαση της έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την μεταλλευτική ιστορία της Μυκόνου

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς η εκδήλωση του Δήμου Μυκόνου που αφορούσε στην παρουσίαση της έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την μεταλλευτική ιστορία της Μυκόνου. Συγκεκριμένα η έρευνα συντελέστηκε από το Τμήμα Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών Μηχανικών υπό την επίβλεψη του Κοσμήτορα Δημήτρη Καλλιαμπάκου και εκπονήθηκε μετά από παραγγελία του Δήμου Μυκόνου. Η έρευνα παρουσιάζεται και σε επίτομη έκδοση.

Ο δήμαρχος Μύκονου Κωνσταντίνος Κουκάς σε σχετική του τοποθέτηση ανέφερε:

“Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση με το ΕΜΠ, την Αδελφότητα Ανωμεριτών «Παναγία η Τουρλιανή» και με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου μιας και το θέμα αφορά όλα τα νησιά μας εν γένει. Στην εκδήλωση τονίστηκε η πεποίθηση της δημοτικής αρχής πώς η ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η γνώση της ιστορίας μας ενδυναμώνει τις σχέσεις μας με τον τόπο μας. Και αποτελεί την πλέον αποτελεσματική θωράκιση απέναντι σε φαινόμενα άλογης ανάπτυξης εις βάρος του μοναδικού μυκονιάτικου τοπίου. Συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στην Δήμητρα Λοΐζου Βουλαγαράκη που εμπνεύστηκε και ακάματα εξυπηρέτησε την προσπάθεια αυτή.”