Πα. Απρ 26th, 2024

Δήμος Ηλιούπολης: Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος και ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιάννης Πούλος

Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος και ανεξαρτητοποιήθηκε με δήλωση του χθες 8 Ιουνίου  στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, ο Γιάννης Πούλος οδοντίατρος το επάγγελμα, από τους πιο δραστήριους αντιδημάρχους – συνεργάτες του δήμαρχου Γιώργου Χατζηδάκη.

Ο κ. Πούλος ήταν ο συνδετικός κρίκος της αυτοδιοικητικής παράταξης Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα «ΕΝΑΚ» (προερχόμενοι από το παλιό ΠΑΣΟΚ), με την διοίκηση  Χατζηδάκη «Ηλιούπολη όλοι Μαζί» που συγκροτήθηκε από τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμαχία που οδήγησε στη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2019, διαλύθηκε χθες την αποχώρηση του ΕΝΑΚ από την συνεργασία και την δημοτική αρχή.

Η σύμπραξη αυτών των δυο, του Δημήτρη Πανταζόπουλου (ΕΝΑΚ) και Γιώργου Χατζηδάκη (Ηλιουπολη όλοι Μαζί) το 2019, έδωσε την νίκη στην σημερινή διοίκηση του Δήμου που κατόρθωσε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο, να εκλέξει δηλαδή  δήμαρχο τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών, με μόνο 15,91% στο 1ο γύρο, έναντι 30,75% του έμπειρου αντιπάλου της  Βασίλη Βαλασόπουλου, που βρισκόταν επί 8 χρόνια στη θέση του δημάρχου.

  Αλλά μπορεί άραγε η τύχη, να φανεί ευνοϊκή, για δεύτερη φορά;

* Περικλής Καπετανόπουλος