Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δήμος Μυκόνου: Προμήθεια δυο νέων μονάδων αφαλάτωσης

Στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια δύο μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού αναμένεται να προχωρήσει με τον σχετικό ανάδοχο η Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου.

Οι δύο μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την σύγχρονη τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης έχουν συνολική δυναμικότητα 2.000 κυβικών μέτρων (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, συμβάλλοντας στην κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου.

Επισημαίνεται ότι, με την προμήθεια αυτών των δύο νέων μονάδων, η συνολική εγκατεστημένη δυναμικότητα αφαλατώσεων θαλασσινού νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου θα φτάσει στα 13.000 κυβικά μέτρα (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών του νησιού, ιδιαίτερα κατά την τουριστική σεζόν.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μυκόνου, κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης, τόνισε:

«Η προγραμματισμένη υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης, επιβεβαιώνει το ουσιαστικό και συνεχές ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής και της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου για την αναβάθμιση των υποδομών του νησιού μας.

Με αυτονόητη τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για τη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας πόσιμου νερού στο νησί μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου.»