Τρ. Μαρ 19th, 2024

Στα Χανιά το 1ο τουρνουά της σειράς 3×3 Master Series

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2023, τα Χανιά θα υποδεχθούν το 1ο «3×3 Master Series» για το 2023, μια μοναδική διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στο Ενετικό Λιμάνι, στην πλατεία δίπλα από το Γυαλί Τζαμί.

Σε συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων, το συγκεκριμένο τουρνουά, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), τον Χρυσό Χορηγό της ΕΟΚ, «ΟΠΑΠ Α.Ε.», και τον Μεγάλο Χορηγό 3×3, «ΔΕΗ Α.Ε.», αποτελεί τον 1ο σταθμό της μεγάλης σειράς τουρνουά 3×3 Master Series, η οποία ανήκει στην κατηγορία FIBA Quest, και θα οδηγήσει τη νικήτρια ομάδα της σειράς στο FIBA 3×3 World Tour στην Κωστάντζα της Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, σήμερα, Τετάρτη 24/6/2023, από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη, και την Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Λίνα Ψούνη, έγινε κάλεσμα προς όλους τους φίλους του αθλήματος να δηλώσουν συμμετοχή και να ζήσουν την εμπειρία ενός ανταγωνιστικού και υψηλού επιπέδου τουρνουά με θέα το μοναδικό τοπίο, που προσφέρει το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

«Ο Δήμος Χανίων εδώ και πολλά χρόνια δημιουργεί αντίστοιχα events, που τείνουν να αποτελέσουν τουριστικό προϊόν. Επιθυμώ να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στο Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου μας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και τη Δ/νση Τροχαίας Χανίων για την άψογη συνεργασία. Πρόκειται για ένα αθλητικό υπερθέαμα με φόντο τον Φάρο και καλούμε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να το παρακολουθήσουν, καθώς πραγματικά πρόκειται για μία διοργάνωση, που αξίζει», τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη, Λίνα Ψούνη, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Θα στηθούν δύο γήπεδα 3×3 , πιστοποιημένων διαστάσεων, ενώ στη διοργάνωση μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές όλων των ηλικιών, οι αγωνιστικές ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς και τοπικές ομάδες των Χανίων. Καλούμε τον κόσμο να δηλώσει συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού”. Μάλιστα, η κα. Ψούνη τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες διοργανώσεις, ενώ είναι η πρώτη φορά, που γίνεται ανάλογη αθλητική εκδήλωση στο Λιμάνι των Χανίων.

Στη συνέντευξη μίλησε και ο πανευρωπαϊκός πρωταθλητής και καταξιωμένος καλαθοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μέσω βίντεο που κάλεσε τον κόσμο των Χανίων να συμμετάσχει στη διοργάνωση στην οποία θα είναι και ο ίδιος παρών.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται on-line μέσω της πλατφόρμας play.fiba3x3, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://play.fiba3x3.com/events/5c0f75c8-795c-472c-82f5-c16015cc4bdf

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της νέας εποχής για το 3×3 στην Ελλάδα, που εγκαινίασε η Ελληνική Ομοσπονδία πρόσφατα, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα τουρνουά για όλες τις ηλικιακές, αγωνιστικές και μη αγωνιστικές κατηγορίες, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να συμμετάσχουν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το νέο, σύγχρονο και εντυπωσιακό άθλημα. Κορωνίδα αυτών των διοργανώσεων είναι η σειρά 3×3 Master Series.

Η σειρά 3×3 Μaster Series περιλαμβάνει 5 διαφορετικά τουρνουά 3×3 σε 5 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Καβάλα, Βόλος), τα οποία θα καταλήξουν σε έναν Μεγάλο Τελικό (3×3 ΟΠΑΠ Master Series Finals) από τον οποίο θα προκύψει η νικήτρια ομάδα του 3×3 Μaster Series, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FIBA 3×3 World Tour. Στο τελικό 3×3 OΠΑΠ Master Series θα συμμετάσχουν οι καλύτερες ομάδες της χώρας στις κατηγορίες +18 και U18, Άνδρες και Γυναίκες, οι οποίες θα έχουν κερδίσει την πρόκρισή τους μέσα από τους επιμέρους σταθμούς.