Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δήμος Ιωαννιτών: 2,3 εκατ ευρώ για έργα συντήρησης σχολικών μονάδων

Την σύμβαση για την συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με τον ανάδοχο του έργου.

Ο συνολικός προυπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το ένα υποέργο από τα τρία συνολικά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το συγκεκριμένο περιλαμβάνει εργασίες σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ιωαννιτών, με σκοπό τα κτίρια και οι αύλειοι χώροι τους να εξασφαλίζουν συνθήκες άνεσης και ασφάλειας για τους μαθητές.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίστηκαν αφορούν σε παρατεταμένες φθορές σε τοιχοποιία και στέγες, προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις σχολικές εγκαταστάσεις λόγω υγρασίας, λόγω καιρικών συνθηκών και φυσικών φθορών που οφείλονται στην πάροδο του χρόνου αλλά και στην καθημερινή χρήση των κτηρίων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Επιπλέον, οι αύλειοι χώροι στην πλειοψηφία των σχολείων χρήζουν αποκατάστασης λόγω των σημαντικών φθορών που παρουσιάζουν.

Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την ανακαίνιση, επισκευή και συντήρηση των κτηρίων, για αποκατάσταση ζημιών οι οποίες προκύπτουν στο πλαίσιο λειτουργίας τους καθώς και εργασίες διαρρυθμίσεων και επεμβάσεων στα στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου.

«Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων. Γνωρίζουμε ότι αρκετά σχολεία, ειδικά στον αστικό ιστό, στεγάζονται σε κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν πολλές δεκαετίες. Οι ανάγκες συντήρησης είναι μεγάλες και για να απαντήσουμε αποτελεσματικά σε αυτές δρομολογήσαμε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα «Τρίτσης». Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμβασιοποιήσουμε και το δεύτερο έργο με προϋπολογισμό 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι οι παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν στο διάστημα της θερινής περιόδου όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά ώστε το Σεπτέμβριο όλα να είναι έτοιμα. Στα παιδιά οφείλουμε το καλύτερο και αυτό επιχειρούμε να κάνουμε πράξη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

Τα σχολεία στα οποία θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις είναι:

Δημοτικό Αγίας Μαρίνας
8ο ΓΕΛ Ιωαννίνων (πολυκλαδικό)
1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων (συγχ, με 4ο & 5ο ΕΠΑΛ) (συστ. 1ο
Ε.Κ.)
Νηπιαγωγείο Γορίτσας
Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής
Νηπιαγωγείο Πλατανιάς
6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων (συστ. 2ο Ε.Κ.)
Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Δροσοχωρίου
3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων – 10ο και 3ο Γυμνάσιο
ΓΕΛ Ανατολής
5o Νηπιαγωγείο Ανατολής
6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων