Πε. Μαρ 28th, 2024

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με αποστολή Γερμανών βουλευτών

Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών της Κάτω Σαξονίας, που επισκέπτονται την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης μετέφερε στην γερμανική αποστολή τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης της περιοχής, υπογραμμίζοντας τους βασικούς πυλώνες: τον πρωτογενή τομέα και την παροχή υπηρεσιών, με έμφαση στον τουρισμό και τις δράσεις καινοτομίας/ τεχνολογίας. Αναφορά έγινε στον σχεδιασμό για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, καθώς και στην ανάπτυξη των οδικών υποδομών, όπως η κατασκευή της οδού Στ. Νιάρχου.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην προβολή της Ηπείρου ως προορισμός «τεσσάρων εποχών» και στην προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων της Ηπείρου στη γερμανική αγορά μέσω της συμμετοχής της Περιφέρειας σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις της χώρας, όπως η έκθεση Anuga.

Παράλληλα, μετέφερε το αίτημα τοπικών φορέων και πολιτών για την απευθείας αεροπορική σύνδεση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων με τη Γερμανία. Μάλιστα, εκ μέρους της γερμανικής αποστολή εκφράστηκε η πρόθεση να συνδράμουν σε αυτή την πρωτοβουλία με την επιστροφή τους στη Γερμανία.

Οι Γερμανοί βουλευτές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή τους στην περιοχή, τις ορεινές και παραθαλάσσιες διαδρομές, «τις ομορφιές της Ηπείρου».

* Την Γερμανική αποστολή αποτελούσαν οι βουλευτές κα Ines Saborowski (επικεφαλής), κα Sandra Gockel, κ. Stephan Hösl, κ. Kay Ritter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Christian von Skrbensky, και ο Διευθυντής του Γραφείου Ελλάδας και Κύπρου του Ινστιτούτου Konrad-Adenauer-Stiftung κ. Marian Wendt.