slider

Η ΚΕΔΕ αρωγός στη συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων για την αντιμετώπιση εκφοβιστικών/παραβατικών συμπεριφορών μεταξύ ανηλίκων

Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες και δομές Δήμων έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση βίαιων και εκφοβιστικών συμπεριφορών μεταξύ ανηλίκων, το οποίο συνδιοργάνωσαν σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου 2023, η ΚΕΔΕ και το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν στις αρχές του 2021,του Live WithoutBullying και των κοινών δράσεων που υλοποιούν για την καταπολέμηση του εκφοβισμού.

Κατά τη διάρκεια του δίωρου διαδικτυακού σεμιναρίου, οι επαγγελματίες των Δήμων (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, επαγγελματίες υγείας) είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να συζητήσουν με τη Δρ. Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγο, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ και Αντιπρόεδρο της COFACEFamiliesEurope (Συνομοσπονδία Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης), δημιουργό και υπεύθυνη υλοποίησης του LiveWithoutBullying, σχετικά με  τρόπους αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων παραβατικότητας μεταξύ ανηλίκων.

Κατόπιν αιτήματος που προέκυψε από τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στην περσινή εκπαίδευση, αναπτύχθηκε ένας οδηγός διαχείρισης περιστατικών ανηλίκων με παραβατική συμπεριφορά και αντιμετώπισης του εκφοβισμού. Πρόκειται για έναν οδηγό αναγνώρισης και αρχικής παρέμβασης αναφορικά με τον εκφοβισμό/παραβατικότητα μεταξύ ανηλίκων, καθώς και των παραγόντων που σχετίζονται  με τα αίτια, τις εκδηλώσεις και τις συνέπειες της νεανικής παραβατικότητας.

Ο οδηγός καθώς και η ασύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση που εκπονήθηκε μέσω της δράσης Live WithoutBullying, στοχεύει στην ουσιαστική επιστημονική υποστήριξη του έργου στελεχών των Δήμων, που εργάζονται στις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και σε υπηρεσίες υγείαςπροκειμένου να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες κηδεμόνες τους που καταγγέλλουν περιστατικά παραβατικής/εκφοβιστικής συμπεριφοράς.

Αναλυτικά ο Οδηγός στοhttps://livewithoutbullying.com/manual/

 

Τελευταία άρθρα

Στο Βύρωνα η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο θα τιμήσει και αυτή τη φορά την Ημέρα Φιλελληνισμού…

1 λεπτό ago

Μετέωρα: Συνεχίζεται η αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία “Βoris”

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροκκλησιάς.

5 λεπτά ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι αναπλάσεις στην Καλλιτεχνούπολη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα και οι παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων του δήμου Ραφήνας-…

9 λεπτά ago

Επιχειρησιακό Σχέδιο για κοινόχρηστους χώρους στη Φυλή

Την ολοκλήρωση της Σύνταξης Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, στο πλαίσιο…

20 λεπτά ago

Νέο αστικό πάρκο στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Το έργο έχει λάβει ήδη έγκριση για χρηματοδότηση, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από Περιφερειακό Επιχειρησιακό…

50 λεπτά ago

Μετατροπή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε Κεφαλονιά & Ζάκυνθο

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.

16 ώρες ago