Σα. Απρ 20th, 2024

Υποψήφιος και στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την Τρίτη εκλογική περιφέρεια την Α’ Θεσσαλονίκης όπου θα είναι υποψήφιος αποκάλυψε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», δείχνοντας με εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον του για την βόρεια Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει τον ξεκάθαρο στόχο της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία ως εθνική αναγκαιότητα. Θέτοντας μία σειρά από διλήμματα μεταξύ των οποίων «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;» καλει τους πολίτες να συγκρίνουν την Ελλάδα του 2023 που, όπως τονίζει, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019.

Στους 268 ανέρχονται οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές που ανακοινώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία με βασικά χαρακτηριστικά την ανανέωση την διεύρυνση και την έντονη παρουσία των γυναικών.

Το 50 % του συνόλου των υποψηφίων της ΝΔ είναι νέα πρόσωπα με μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη (σε σύνολο 419 υποψηφίων).

Μετά το Πάσχα και την επισημη προκήρυξη των εκλογών από τον πρωθυπουργό, αναμένεται και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατειας με ισχυρούς συμβολισμούς.

Ο Κ. Μητσοτάκης θέτει 3+1 προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία:

καλυτεροι μισθοί για όλους
αξιοπρεπής δημόσια υγεία
ένα σύγχρονο, παραγωγικό, λειτουργικό κράτος αλλά και
ορίζοντια πολιτική για τους νέους.
Ο πρωθυπουργός πυκνώνει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και εντός Αττικης στο μοντέλο της στενής επαφής με τους πολίτες, ενώ τη Μ. Δευτέρα επισκέπτεται τη Δυτική Θεσσαλονίκη.