Πε. Μαρ 28th, 2024

«Χαμός» στο ΚΙΝΑΛ για την υποψηφιότητα Γερουλάνου

Σε μία “θυελλώδη” σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον χώρο Πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη» στα Πετράλωνα, όπου ήταν κοινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Αθήνας, Δημοτικών-Κοινοτικών Συμβούλων και μελών της Κεντρικής Επιτροπής με αφορμή την αναγγελία της επίσημης υποστήριξης του Κινήματος στην υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου για το Δήμο της Αθήνας.

Η σύσκεψη, ωστόσο δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμεναν καθώς εξελίχθηκε σε θύελλα με σοβαρούς κινδύνους για την υποψηφιότητα Γερουλάνου, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» στην συνεδρίαση.

Όπως προκύπτουν από τις πληροφορίες του press-gr.com, με την έναρξη της συνεδρίασης, διαπιστώθηκε η απουσία πολλών Δημοτικών Συμβούλων, ιδίως εκλεγμένων με το ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως ειπώθηκε δεν είχαν ειδοποιηθεί από την Παράταξη του Γιώργου Καμίνη. Κάποιοι που ήταν εκεί, το είχαν μάθει τυχαία.

Το γεγονός αυτό «ηλέκτρισε» τη συνεδρίαση. Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων. Στην εισήγησή του μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη, επισημαίνοντας ότι έχουν κατατεθεί δύο υποψηφιότητες για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, οι οποίες θα πρέπει να κριθούν με ψηφοφορία. Καθώς ουδείς περίμενε δεύτερη υποψηφιότητα, η διαδικασία φάνηκε να τινάζεται στον αέρα, αφού συγχρόνως δεν είχε προσέλθει η πλειοψηφία των εκλεγμένων του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο.

Τα πράγματα πήραν ακόμα χειρότερη τροπή με την άμεση αποχώρηση του Γιώργου Καμίνη για να πάει σε έναν… γάμο. Τα «καυτά κάστανα» πέσανε στα χέρια του Χρήστου Πολυζωγόπουλου και του Κώστα Σκανδαλίδη που βρίσκονταν στο Προεδρείο ενώ καθώς η αίθουσα ήταν ανοιχτή, οι φωνές των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ακούγονταν μέχρι τον δρόμο.

Ακολούθησαν ομιλίες στελεχών, όπου οι καταγγελίες για τη στάση Καμίνη-ΔΗΜ.ΑΡ. ακολουθούσαν η μία την άλλη. Και τι δεν ακούστηκε. Προτάσεις για αποχώρηση από τη συνεδρίαση, καταγγελίες κατά της Παράταξης Καμίνη για τις μη ειδοποιήσεις, αναφορές στην περιθωριοποίηση του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας και στην ελίτ της άλλης πλευράς, επισημάνσεις για τον κομματισμό και την εσωστρέφεια που κυριαρχεί στο Δήμο Αθηναίων και σφοδρές επιθέσεις εκατέρωθεν.

Τελικό αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση του Λευτέρη Παπαγιαννάκη μετά από έντονες κόντρες και η ανακήρυξη ως υποψηφίου του Παύλου Γερουλάνου, με το κλίμα να είναι κάθε άλλο παρά πανηγυρικό.

Ψηφοφορία φυσικά δεν έγινε, αλλά φάνηκε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ, σε σύμπλευση με τον Καμίνη δημιουργούν προβλήματα συνοχής στο Κίνημα Αλλαγής, που θυμίζουν το ΠΟΤΑΜΙ και τον Σταύρο Θεοδωράκη. 

Σε όλα αυτά, εντύπωση προκάλεσε η στάση στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη, οι περισσότεροι εκ των οποίων επέλεξαν να απέχουν από τη συζήτηση, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό τον Παύλο Γερουλάνο.

Πηγή: Press-gr