Πα. Σεπ 29th, 2023

Δήμος Αμαρουσίου: «Μαρούσι Ψηλά» το νέο σύνθημα του δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου

Θ. Αμπατζόγλου: Με συναίνεση, στοχευμένες ενέργειες, με σωστό προγραμματισμό και πάνω απ’ όλα με αγάπη, το Μαρούσι βρίσκεται σήμερα ψηλά και πρέπει να παραμείνει ψηλά»

Την απόφασή του να διεκδικήσει ξανά το Δημαρχιακό Αξίωμα στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Θέτοντας τους άξονες και τους στόχους της πολιτικής του για τη νέα δημαρχιακή θητεία, παρουσίασε παράλληλα τα έργα και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής τα τριάμισι τελευταία χρόνια, τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποτελούν επίτευγμα του συνόλου του Μαρουσιώτικου λαού και θέτουν τις βάσεις για το μέλλον».

Η παρουσίαση του έργου και του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε σε τόνους ήπιους και όχι με χαρακτηριστικά γιορτής, σεβόμενη η Δημοτική Αρχή τον πόνο και την θλίψη από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

Στόχοι για την επόμενη θητεία

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην τοποθέτησή του για το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας έθεσε τους έντεκα (11) άξονες που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του και που
αφορούν:

1.Στα Οικονομικά του Δήμου, με συνέχιση του νοικοκυρέματος με νέες ρυθμίσεις.
2.Στην Καθαριότητα και στο πράσινο, με συνεχής ανανέωση του εξοπλισμού και στην αυτοματοποίηση του προγραμματισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
3. Στα νέα έργα και στις Υποδομές, στις Πολεοδομικές τακτοποιήσεις , στις ασφαλτοστρώσεις, στα πεζοδρόμια, στον οδοφωτισμό.
4.Στον Πολιτισμό και στη λειτουργία Δημοτικού Θεάτρου.
5. Στον Αθλητισμό, στην ανακαίνιση γηπέδων και στην κατασκευή δύο ακόμη κλειστών γηπέδων (μπάσκετ / βόλεϊ) και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
6.Στη βιώσιμη κινητικότητα, στην ελεγχόμενη στάθμευση, στη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας.

7. Στη διαρκή αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών.
8.Στις παρεμβάσεις για μεγάλα έργα, όπως, η υπογειοποίηση τμήματος της Κηφισίας.
9.Στη διαρκή ανακαίνιση των Παιδικών Χαρών, των Παιδικών Σταθμών και των Σχολείων.
10. Στον εκσυγχρονισμό και στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.
11. Στην διεύρυνση των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Οι άξονες και οι στόχοι θα αναπτυχθούν και θα αναλυθούν διεξοδικά στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Διοίκησής του την τριετία 2019- 2022 υπογράμμισε:

Ο Δήμος Αμαρουσίου με πολλά συσσωρευμένα χρέη από παλαιότερες χρήσεις, με πολλά προβλήματα λειτουργικά και διαχειριστικά, νιώθω την υπερηφάνεια να πω ότι επί των ημερών μας έκανε πολλά άλματα προόδου και παρά τις περιόδους πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

 

Τα έργα και οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής προβλήθηκαν σε βίντεο μεταξύ των οποίων σε τίτλους είναι:
-Καθαριότητα-ανακύκλωση –πράσινο: Διαρκής μάχη για μια καθαρή, σύγχρονη πόλη, νέος εξοπλισμός καθαριότητας και εξωτερικών συνεργείων.
-Συγχρηματοδοτούμενα έργα, ύψους 19 εκ. ευρώ για έργα πνοής, υποδομές και υπηρεσίες εξωστρέφειας.
– Τεχνικά έργα –υποδομές: Ανακαινισμένες, όμορφες και ασφαλείς παιδικές χαρές. Πολεοδομική τάξη σε όλο το Δήμο, δίνοντας αξία στην ιδιοκτησία του Δήμου και των πολιτών. Οδικό δίκτυο, διανοίξεις οδών βιώσιμη κινητικότητα. Ασφαλτοστρώσεις και συντήρηση οδών 45.000 m2. Δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων. Γενναίο λίφτινγκ σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, επισκευές και συντήρηση σε σχολικά κτίρια και παιδικούς σταθμούς. Βελτίωση πολεοδομικών ζητημάτων δεκαετιών, βελτίωση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος.
-Αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις ανάσα για πεζούς και οδηγούς.
-Κοινωνικές υπηρεσίες: προστασία συμπολιτών της τρίτης ηλικίας – 2350 μέλη στο ΚΑΠΗ. Εθελοντισμός και κοινωνική αλληλεγγύη.
– Πολιτική Προστασία και Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια.
-Δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού.
-Διαβούλευση με τους πολίτες.