Πα. Απρ 19th, 2024

Δήμος Ρεθύμνου: Βιωματική άσκηση προστασίας μαθητών σε περίπτωση σεισμού ή φυσικής καταστροφής

Bιωματική άσκηση προστασίας των μαθητών σε περίπτωση σεισμού ή άλλης φυσικής καταστροφής, υλοποίησαν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, στη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ενημερώθηκαν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων, όπως είναι ο σεισμός και η πυρκαγιά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «TransCPEarlyWarning» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης.

Επιπλέον, συμμετείχαν σε δια ζώσης άσκηση μέσα στη σχολική αίθουσα, προκειμένου να αποκτήσουν μια στοιχειώδη εμπειρία της αμεσότητας και του συντονισμού που απαιτεί η διαχείριση τέτοιων ακραίων συνθηκών.

Από τη δημοτική αρχή επισημάνθηκε πως η παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Interreg-Adrion» που εκπονεί ο Δήμος Ρεθύμνου και στο οποίο εντάσσεται το έργο TransCPEarlyWarning που έχει ως στόχο τον συντονισμό και τη συνεργασία των εθνικών φορέων Πολιτικής Προστασίας της περιοχής Αδριατικής- Ιονίου. Για την επίτευξη του στόχου το πρόγραμμα εφαρμόζει μία Καινοτόμο Πλατφόρμα Έγκαιρης Προειδοποίησης για την υποστήριξη της Δικτύωσης Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή ADRION, ένα Διεθνές Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης Πολιτικής Προστασίας, και μια Στρατηγική Έγκαιρης Προειδοποίησης Πολιτικής Προστασίας, συνοδευόμενη από σχετικό Σχέδιο Δράσης.