Πα. Απρ 26th, 2024

«Μεταγραφή» από το ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια με τη ΝΔ στο Ηράκλειο η περιφερειακή σύμβουλος, Γωγώ Μηλάκη

Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη ενισχύονται με δύο νέες γυναικείες υποψηφιότητες στις επερχόμενες εκλογές.

Αυτό, όμως, που «ξεχωρίζει» όσον αφορά τις εν λόγω υποψηφιότητες είναι ότι προέρχονται από τον κεντρώο χώρο, στον οποίο στοχεύει ιδιαίτερα το κυβερνών κόμμα στην Κρήτη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα ευρήματα τελευταίας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε επίπεδο Κρήτης μόλις δύο μονάδες της Νέας Δημοκρατίας (27% έναντι 25%), με τα ποσοστά του -πλην των Χανίων- να έχουν υποχωρήσει αισθητά. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις δυνάμεις της, ενώ φαίνεται να προηγείται στις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις λίστες των Χανίων θα βρίσκεται η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Χαρίκλεια Ντερμανάκη, η οποία στις εθνικές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Σημειώνεται ότι το 2012 το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη δεν είχε καταφέρει να εκλέξει βουλευτή στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ η ίδια δύο χρόνια αργότερα αποχώρησε από το κόμμα.

Ταυτόχρονα, μια παθολόγος-ογκολόγος προστίθεται στις νέες υποψηφιότητες στον νομό Ηρακλείου. H Γωγώ Μηλάκη, με πλούσιο ερευνητικό και επιστημονικό υπόβαθρο, την τελευταία περίοδο είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Την ίδια ώρα, διατελεί μέλος της Επιτροπής Προγραμματισμού και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης και πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ.