Featured

Δήμος Χανίων: Ξεκινά το πρόγραμμα «Διαλογή στην Πηγή Βιοαποβλήτων»

Τα «πρώτα βήματα» για την καλύτερη διαχείριση των βιοαποβλήτων, είτε σε οικιακούς χώρους είτε σε επαγγελματικούς, ξεκινάει να κάνει ο Δήμος Χανίων με την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων.

Στο Δημαρχείο Χανίων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των στελεχών του Δήμου Χανίων και της εκπροσώπου της Αναδόχου εταιρίας, αλλά και η υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα «Δράσεις Ενημέρωσης ΔσΠ Βιοαποβλήτων» και «Δράσεις Διαλογής στη Πηγή Βιοαποβλήτων στον Δήμο Χανίων εκτός της Περιοχής Παρέμβασης της ΣΒΑΑ RECODE».

Οι δύο συμβάσεις, έχουν ως στόχο την ενημέρωση των κατοίκων και των επιχειρήσεων για το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή (ΔσΠ) και την ευαισθητοποίησή τους με σκοπό τη σταδιακή αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των πολιτών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 40% της διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή για τον Δήμο Χανίων.

Ως περιοχή πρώτης εφαρμογής του προγράμματος, επιλέχθηκεη περιοχή των Κουνουπιδιανών της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, που συγκεντρώνει ένα ενδεικτικό δείγμα συνύπαρξης κατοικιών, καθώς και μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν ενημερωτικές δράσεις, στο πλαίσιο της οργάνωσης για την εφαρμογή του Συστήματος Διαλογής στην Πηγή βιοαποβλήτων, που θα στοχεύουν στην ενεργοποίηση και καθοδήγηση των πολιτών για το υπό ανάπτυξη σύστημα χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων.

Οι πολίτες θα ενημερωθούν λεπτομερώς, ώστε να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες για το Συστήμα ΔσΠ βιοαποβλήτων, καθώς και για τον τρόπο χρήσης του νέου εξοπλισμού χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων (π.χ. εσωτερικών κάδων κουζίνας κλπ.), τα είδη των αποβλήτων που θα συλλέγουν χωριστά, αλλά και το πρόγραμμα αποκομιδής ανά περιοχή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Τσουπάκης Μιχάλης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Κωνσταντίνος Πατεράκης και Υποδιευθύντρια Θεμάτων Χημικού Μηχανικού και Επικινδύνων Αποβλήτων της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Φλεμετάκη Μαρία και η ιδιοκτήτρια της αναδόχου εταιρίας, Νικολακοπούλου Έλενα.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

17 λεπτά ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

24 λεπτά ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

2 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

2 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

2 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago