Πα. Μαρ 29th, 2024

Γιώργος Στάντζος: Θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102,4 «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Θεού θέλοντος, θα είμαι υποψήφιος με δημοτική υποψηφιότητα ομοιογενής όσον αφορά τις αγωνίες, όχι ομοιογενής όσον αφορά τις πολιτικές ή κομματικές τοποθετήσεις, γιατί αυτές αποδείξαμε έμπρακτα πως τις ξεπερνάμε. Προτεραιότητες είναι άλλα πράγματα, είναι αυτοδιοίκηση, είναι ο τόπος μας, είναι να χτίσουμε και όχι να χτίσουμε πάνω από τα ερείπια, είναι να χτίσουμε ένα μέλλον, το οποίο να αναστρέψει και το δημογραφικό πρόβλημα της Σάμου, το οποίο είναι ουσιαστικά το νούμερο ένα θέμα και βέβαια, έχω να πω ότι προσπαθώ όσο το δυνατόν να αργήσουμε να μπούμε στην προεκλογική κούρσα.

Έχουμε και τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων με τις εντάσεις, προηγούνται οι εθνικές εκλογές, γι’ αυτό και είναι επιλογή όλης της ομάδας να μην κινηθούμε προεκλογικά. Προτεραιότητες είναι άλλες, είμαστε δημοτική αρχή με την ψήφο του κόσμου.

Προσπαθούμε να δουλέψουμε θέματα, να χτίσουμε έργα και να προγραμματίσουμε προς τα μπροστά. Εξάλλου ο Δήμος δεν μπορεί να αποτελεί τρόπαιο για κανέναν, είναι τρόπαιο δουλειάς και μόνο. Η λογική του να πάρουμε μόνο τον Δήμο, εμένα δεν μου λέει τίποτα, ουσιαστικά είναι το να πάρεις ένα πεδίο, για καθημερινό αγώνα, πίστη στον άνθρωπο με βασική την ενότητα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες, που διαλέγονται με τη δημοτική αρχή και το Δ.Σ. και που μας εμπιστεύονται στα δύσκολα. Εξάλλου, σφυρηλατήθηκε η γνώση στην αυτοδιοίκηση, από σχεδόν την πλειονότητα των συναδέλφων, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, που μετά τον εμφύλιο δε νομίζω ότι συσσωρευμένα γνώρισε αυτός ο τόπος και ποτέ να μην ξαναγνωρίσει.

Θα είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη, «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ», διευρυμένη. Η παράταξη έχει διευρυνθεί, από ανθρώπους χρήσιμους, με τις ίδιες αγωνίες. Δεν απαξιώνω όλες τις υποψηφιότητες που έχουν εμφανιστεί, απλά εγώ θα κάνω έκκληση να μην ανεβάζουμε προεκλογικούς τόνους, διότι κάνει κακό στον τόπο.

Μπορούμε με την ενότητα και τον διάλογο, εξάλλου οι πόρτες του δήμου είναι ανοιχτές και θα παραμείνουν ανοιχτές, χωρίς αποχρώσεις και χωρίς αποκλεισμούς, να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Ενότητα πάνω από όλα, θα ιδρώσω, θα ματώσω με τους συνεργάτες, αλλά την ενότητα θα την υπερασπιστούμε».

Ο κ. Στάντζος τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη «Να αφεθεί ο Δήμος μακριά από τα προεκλογικά των εθνικών εκλογών, δεν πρόκειται να εμπλακούμε. Ο καθένας κομματικά ας ψηφίσει ό,τι θέλει από τους συνεργάτες, το σχήμα είναι πολυσυλλεκτικό αλλά ο λεγόμενος μηχανισμός του Δήμου θα συνεχίσει να δουλεύει μόνο για τον τόπο».