Πε. Απρ 18th, 2024

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης: «ΜΙΛΑ, Μη φοβάσαι! – Σπάμε τον κύκλο της βίας» – Ενημερωτική εκδήλωση με ηχηρό μήνυμα

Με το μήνυμα «ΜΙΛΑ, Μη φοβάσαι… Σπάμε τον κύκλο της βίας» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και η ΚΙΓΕΑ με θέμα την έμφυλη βία.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα μια άκρως συμβολική και σημαδιακή ημέρα, ανήμερα της θλιβερής επετείου του ξυλοδαρμού της Αργυρουπολίτισσας Όλγας, που μέχρι και σήμερα ανεβαίνει το Γολγοθά της, καταβάλλοντας τον προσωπικό της αγώνα.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» έγινε ενημέρωση σε γυναίκες και άνδρες, κοινό κάθε ηλικίας, για το πως μπορεί να αναγνωριστεί, να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεπεράσουν το φόβο τους και να σπάσουν τη σιωπή τους απευθυνόμενοι στους αρμόδιους φορείς όλα τα θύμα που υποφέρουν σιωπηλά.

Κατά την έναρξη χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δίδοντας συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση ενός σοβαρού ζητήματος που μαστίζει στη σύγχρονη εποχή.

Επίσης παρέμβαση – χαιρετισμό μέσω βίντεο έκανε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί ως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Οι διακεκριμένοι και καταξιωμένοι ομιλητές που τοποθετήθηκαν ήταν η Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών  Αφροδίτη Μπλέτα, η Βουλευτής Νοτίου Τομέα ΝΔ Άννα Καραμανλή, ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Ν.Α., Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ Γιώργος Καλλιακμάνης, η Ιατρός και Διευθύντρια Γεν. Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Βούλα Κωσταρίδου – Νικολοπούλου, η Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Νομική Σύμβουλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Κατερίνα Φραγγάκη και ο Κλινικός Ψυχολόγος – Επικοινωνιολόγος Βασίλης Γκουτμάχερ.
Το λόγο επίσης πήραν η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ασπασία Καρφάκη και το Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κωνσταντίνος Ζιάβρας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ισότητας των Φύλων και Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Ειρήνη Στελλάκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συμβολικό δρώμενο αποτελούμενο από 8 γυναίκες σε έναν κόκκινο κύκλο. Ο κύκλος αυτός άνοιξε και με μία φωνή δυνατά πέρασαν το μήνυμα: «Σπάμε τον κύκλο της Βίας».