Συνάντηση στην Αθήνα είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν το τελευταίο αυτό διάστημα στην ελαιοπαραγωγή από γλοιοσπόριο.
Ακόμα, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την προοπτική αναβίωσης της σηροτροφίας στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει εκκινήσει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων).
Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως ο υπουργός διαβεβαίωσε για την στήριξη από την πλευρά του υπουργείου, το οποίο -όπως δήλωσε ο Γ. Γεωργαντάς- προτίθεται να μετάσχει σε όποιες συσκέψεις γίνουν στο εξής μεταξύ Περιφέρειας και ΣΚΕΕ.
“Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές, οι επιδοτήσεις υψηλές και η ζήτηση για καλής ποιότητας μετάξι αυξάνεται” τόνισε ο Π. Νίκας.
Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης
Μέγαρα, 19 & 20 Οκτωβρίου 2026
Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.
Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…
Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.