Τε. Απρ 24th, 2024

Γιατί o Κώστας Μπακογιάννης αποκάλεσε «σίφουνα» τον Μάκη Βορίδη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης χτύπησε ξανά «κόκκινο». Ωστόσο, αυτή τη φορά η πολιτική “μάχη” δόθηκε στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο. Σημείο «τριβής» ήταν τα πεπραγμένα στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τις πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Απέναντι του, όμως, βρέθηκε ο νυν υπουργό Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, του οποίου η παρέμβαση ήταν κάτι παραπάνω από χειμαρρώδης.

«Το σύστημά σας κόντεψε να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική και πρέπει να ξέρουμε ποια θέση θα έχετε στο εξής. Θα παραμείνετε υπέρ της απλής αναλογικής; Ποιο σύστημα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πρέπει να μας το πεί. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα άλλα κόμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.

Την παράσταση έκλεψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος λαμβάνοντας τον λόγο, κατάφερε να περιγράψει την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με μια μόνο λέξη!

“Βεβαίως το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Το γνωρίζουμε όλοι. Δεν χρειαζόταν να περάσει καν από δω ο “σίφουνας” Βορίδης και να τα σαρώσει όλα” σημείωσε ο Κ. Μπακογιάννης που ωστόσο είπε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Πως εδώ και χρόνια και ενώ το συγκεντρωτικό μοντέλο στην Τ. Α έχει κάνει τους δήμους να μοιάζουν με απροστάτευτα τέκνα με το χέρι απλωμένο αλλά από την άλλη ο μεγαλύτερος τζαμπατζής στο Δήμο Αθηναίων είναι τα υπουργεία που δεν πληρώνουν τα δημοτικά τέλη!