Featured

Στερεά Ελλάδα: Χρηματοδότηση 600.000 € για την αγορά μηχανημάτων πολλαπλών χρήσεων του Δ. Λεβαδέων

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «EΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων».

Το έργο περιλαμβάνεται στο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) για την Ανάδειξη της ενιαίας “Διαδημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής” των Αστικών Κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου – Θεσπιέων ως Περιοχής Ανάδειξης της σύγχρονης Οικονομίας της Επισκεψιμότητας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής Πολιτών και Επισκεπτών και διασφάλισης της Κοινωνικής Συνοχής με αξιοποίηση της “Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης” (ΟΧΕ)».

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του Δήμου Λεβαδέων με την προμήθεια:

Ενός καινούριου οχήματος πολλαπλών χρήσεων (4Χ4), με τον παρακάτω συνοδευτικό εξοπλισμό: ανατρεπόμενη καρότσα, χλοοκοπτικό βραχίονα με κλαδευτική κεφαλή και κεφαλή καταστροφέα, λεπίδα εκχιονισμού, αλατοδιανομέα, δεξαμενή νερού.

Δυο καινούργιων μηχανημάτων, πολλαπλών χρήσεων, με τον παρακάτω συνοδευτικό εξοπλισμό: Κουβά Φόρτωσης πολλαπλών χρήσεων, εκσκαφέα, λεπίδα εκχιονισμού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, καλύπτοντας πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έργο του Δήμου Λεβαδέων και εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ για την αγορά μηχανημάτων πολλαπλών χρήσεων. Βασικός μας στόχος είναι η ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας του δήμου Λεβαδέων για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων ή ακραίων καιρικών φαινομένων και των επιπτώσεών τους. Ελπίζουμε βεβαίως, αυτές οι ανάγκες να αποδειχτούν ελάχιστες και τα νέα μηχανήματα να αξιοποιηθούν κυρίως σε αναπτυξιακά έργα του Δήμου Λεβαδέων».

Τελευταία άρθρα

400 συμμετοχές στο τριήμερο τουρνουά 3×3 streetball στη Φυλή

Αθλητικό παλμό, αλλά και έντονο κοινωνικό χαρακτήρα είχε το τριήμερο τουρνουά 3x3 streetball που πραγματοποιήθηκε…

10 λεπτά ago

Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Αγ. Βαρβάρα

Τις δράσεις του για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την στήριξη των ευάλωτων πολιτών…

19 λεπτά ago

Στην 5η Πορεία της «Γαλιλαίας» ο Ν. Χαρδαλιάς

Σταθερά στο πλευρό των Μητροπόλεων της Αττικής βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή που συνδράμει στο φιλανθρωπικό…

28 λεπτά ago

Δήμος Αμαρουσίου: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Υ.ΔΟΜ.

15 ώρες ago

Επιστροφή στα θρανία για τον Δήμαρχο Γλυφάδας

Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από πρόσκληση των μαθητών.

16 ώρες ago

Δράσεις για την τουριστική προβολή του Δήμου Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…

16 ώρες ago