Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Παιανίας: Χωρίς απώλειες ολοκληρώθηκε η αντιπυρική περίοδος

Άκρως επιτυχημένη για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Παιανίας αποδείχθηκε η φετινή αντιπυρική περίοδος.

Η άρτια προετοιμασία, οι συνεχείς παρεμβάσεις και η ενίσχυση της εθελοντικής ομάδας με μέσα, είχε ως αποτέλεσμα όλα τα ήσσονος σημασίας συμβάντα να περιορίζονται εν τη γενέσει τους.
Μετά από τρία χρόνια, οπότε και λόγω πανδημίας δεν διοργανώθηκαν σεμινάρια, η Π.Π. προχώρησε φέτος σε πιστοποίηση δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας ενώ ενεργοποιήθηκαν εθελοντικές ομάδες ενισχύοντας έτσι τις δυνάμεις παρέμβασης.

Παράλληλα και σε στενή συνεργασία με τον ΣΠΑΥ η Πολιτική Προστασία προγραμμάτισε τη δράση της για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών αλλά και πρόληψης.
Ενδεικτικά πραγματοποιήθηκαν:

  • Προμήθεια νέου εξοπλισμού ασύρματης επικοινωνίας
  • Προμήθεια εξοπλισμού προστασίας εθελοντών (ρούχα πυρόσβεσης, κράνη, μάσκες κ.ά.)
  • Παραχώρηση οχήματος από τον ΣΠΑΥ

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις πολιτών πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ενώ υλοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού αλλά και συντήρηση πυροσβεστικών κρουνών στο σύνολο του Δήμου Παιανίας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου διατηρήθηκαν πυροφυλάκια και στις δύο δημοτικές ενότητες ενώ πραγματοποιούνται συνεχείς περιπολίες από τέσσερα οχήματα.

«Το γεγονός ότι δεν χάθηκε ούτε σπιθαμή γης, ούτε ένα πράσινο φύλλο από το βουνό μας, είναι η απόδειξη πως η Πολιτική Προστασία λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο που ολοκληρώθηκε σήμερα. Σε στενή συνεργασία τόσο με τον ΣΠΑΥ όσο και με την Πυροσβεστική Κορωπίου και Παλλήνης, οι εθελοντές της ομάδας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ενώ δεν γύρισαν ποτέ την πλάτη να συνδράμουν και σε άλλες περιπτώσεις που κρίθηκε αναγκαίο. Ο Δήμος Παιανίας και εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ για την προσφορά τους στον τόπο μας. Και δεσμεύομαι, όπως άλλωστε εκείνες και εκείνοι γνωρίζουν, για να στηριχθεί η ομάδα ακόμα περισσότερο. Θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Σαμωνά, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Μιλτιάδη Αντωνίου και τον ειδικό σύμβουλο Γιάννη Μπούα για την πολύτιμη συμβολή τους. Η φετινή χρονιά δεν μπορεί παρά να αποτελέσει οδηγό για τις επόμενες» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Ολη η εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιανίας λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο με τα μέλη της να υπερβάλλουν εαυτόν για το κοινό καλό. Η προθυμία τους και η συνεισφορά τους με δεσμεύει προσωπικά να εξασφαλίσω όλα τα μέσα που απαιτούνται για να διευκολυνθεί το έργο τους. Τους ευχαριστώ καθέναν και καθεμία ξεχωριστά» δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς-Ξύκης.