Featured

Δράμα: Δύο συμβάσεις για έργα οδικής ασφάλειας και αντιπλημμυρικής προστασίας

Τις συμβάσεις για ένα έργο οδικής ασφάλειας και ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητας Δράμας συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τους νόμιμους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών.

Η σύμβαση του πρώτου έργου υπογράφηκε στην Κομοτηνή από τον κ. Μέτιο και τον κ. Φώτη Κυριακίδη της εταιρείας «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Φ. & ΣΙΑ Ε.Ε.», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ. Προβλέπει τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Εθνικής Οδού 10, από τη διασταύρωση του Βώλακα μέχρι τη Μικροκλεισούρα, με την πραγματοποίηση ασφαλτοστρώσεων και διαγραμμίσεων, την τοποθέτηση νέας σήμανσης και καινούργιων προστατευτικών στηθαίων σε τμήματα του δρόμου που παρουσιάζουν φθορές.

Το δεύτερο έργο που συμβασιοποιήθηκε αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Μαυρολεύκης στο Δήμο Προσοτσάνης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Προβλέπει τον καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου Δοξάτου καθώς επίσης τη συντήρηση και την αποκατάσταση των αναχωμάτων και των σαρζανέτ που υπάρχουν κατά μήκος του σε μια απόσταση 3,4 χιλιομέτρων, από τη γέφυρα Μαυρολεύκης μέχρι την τάφρο του Νεροφράκτη. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

Τελευταία άρθρα

Προχωρούν οι διαδικασίες για τις φυλακές στον Ασπρόπυργο

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην έναρξη των εργασιών της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον…

11 λεπτά ago

Ατύχημα το «μαχαίρωμα» του 13χρονου στη Ν. Σμύρνη

Θέση στο περιστατικό τραυματισμού του 13χρονου μαθητή, στη νέα Σμύρνη, έλαβε η δημοτική Αρχή της…

32 λεπτά ago

Οι stars του μπάσκετ παίζουν για τη «Φλόγα» στη Γλυφάδα

Με εντονότερο τον κοινωνικό του χαρακτήρα επιστρέφει και φέτος στη Γλυφάδα το Stoiximan 22oz Elite…

50 λεπτά ago

Από τις 2 Ιουλίου ξεκινά το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Στις 2 Ιουλίου ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ Ρεματιάς- Νύχτες Αλληλεγγύης 2026, στο Ευριπίδειο…

1 ώρα ago

Ο δήμος ΒΒΒ διαψεύδει την επίθεση λαγοκέφαλου στη Βάρκιζα

Τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επίθεση λαγοκέφαλου σε λουόμενη στην παραλία της Βάρκιζας, διαψεύδει…

2 ώρες ago

«Ένα Ταξίδι: Ήλιος, Θάλασσα και Φως» από τα παιδιά του Πειραιά

Κατάμεστο από κόσμο ήταν το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, όπου έγινε η καλοκαιρινή εκδήλωση των Βρεφονηπιακών…

2 ώρες ago