Featured

Δράμα: Δύο συμβάσεις για έργα οδικής ασφάλειας και αντιπλημμυρικής προστασίας

Τις συμβάσεις για ένα έργο οδικής ασφάλειας και ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητας Δράμας συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τους νόμιμους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών.

Η σύμβαση του πρώτου έργου υπογράφηκε στην Κομοτηνή από τον κ. Μέτιο και τον κ. Φώτη Κυριακίδη της εταιρείας «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Φ. & ΣΙΑ Ε.Ε.», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ. Προβλέπει τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Εθνικής Οδού 10, από τη διασταύρωση του Βώλακα μέχρι τη Μικροκλεισούρα, με την πραγματοποίηση ασφαλτοστρώσεων και διαγραμμίσεων, την τοποθέτηση νέας σήμανσης και καινούργιων προστατευτικών στηθαίων σε τμήματα του δρόμου που παρουσιάζουν φθορές.

Το δεύτερο έργο που συμβασιοποιήθηκε αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού της Μαυρολεύκης στο Δήμο Προσοτσάνης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Προβλέπει τον καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου Δοξάτου καθώς επίσης τη συντήρηση και την αποκατάσταση των αναχωμάτων και των σαρζανέτ που υπάρχουν κατά μήκος του σε μια απόσταση 3,4 χιλιομέτρων, από τη γέφυρα Μαυρολεύκης μέχρι την τάφρο του Νεροφράκτη. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

Τελευταία άρθρα

Εξαίρεση των Βρετανών επισκεπτών από τον βιομετρικό έλεγχο

H κομβική αυτή απόφαση για τον τουρισμό ικανοποιεί πλήρως την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

13 λεπτά ago

Νέα ψηφιακή εποχή στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περ. Θεσσαλίας

14.235 ψηφιακές αιτήσεις Θεσσαλών πολιτών και επιχειρήσεων σε 4,5 μήνες.

36 λεπτά ago

Χαλκίδα: Όχι στην εγκατάσταση καλωδίου υπερυψηλής τάσης στον Μύτικα

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τον Δήμο Χαλκιδέων για την αποτροπή των εργασιών εγκατάστασης του καλωδίου.

54 λεπτά ago

Δ. Αθηναίων: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για όλους

Το πρώτο διαδραστικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών είναι γεγονός!

1 ώρα ago

Βόλος: Περιοδεία Μπέου σε τοπικές κοινότητες

Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν έργα οδοποιίας, την αξιοποίηση ενεργειακών κοινοτήτων και θέματα υδροδότησης.

1 ώρα ago

Κάρπαθος: Σεμινάριο για τον τουρισμό και την φιλοξενία

Η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τη βελτίωση και την…

2 ώρες ago