Featured

Ήπειρος: Δημοπρατείται η κατασκευή διπλού Κυκλικού κόμβου σε Μεσοπόταμο – Βελανιδοράχη

Η δημοπράτηση του έργου κατασκευής διπλού κυκλικού κόμβου επί της παραλιακής οδού (Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα) προς Μεσοπόταμο και Βελανιδοράχη είναι το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο για το οποίο έλαβε σήμερα απόφαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.480.000 ευρώ και προστίθεται σε μια σειρά άλλων κόμβων που έχουν προγραμματιστεί για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο παραλιακό μέτωπο των Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Εκτός αυτού η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις και για πολλά άλλα έργα που αφορούν τις αποκαταστάσεις ζημιών, την οδική ασφάλεια, τον αγροτικό τομέα, τον πολιτισμό, αλλά και άλλα που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών και παραγωγικών μονάδων.

Τα σημαντικότερα ως προς το ύψος του προϋπολογισμού τους είναι τα εξής:

Α’ Οδικές υποδομές

Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

· «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Γ. Οικονόμου.

· «Άμεση αποκατάσταση 16ης επαρχιακής οδού προς Αετόπετρα Δωδώνης», προϋπολογισμού 285.000 €. Ανάδοχος: “Σ & Γ ΑΛΕΞΙΟΥ ΟΕ”

· «Κατασκευή-αποκατάσταση γέφυρας στο Λούρο ποταμό στην περιοχή Τερόβου», προϋπολογισμού 140.000 €. Ανάδοχος: ΖΙΩΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ.

Τελευταία άρθρα

Μπαίνουν οι βάσεις για την κτιριακή επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Πρόσκληση 9 εκατ. ευρώ και έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης

9 ώρες ago

1st Thess Youth Festival 2026 – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η Θεσσαλονίκη δίνει χώρο, φωνή και πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά.

10 ώρες ago

Ρόδος: Κλειστά αύριο σχολεία & αθλητικές εγκαταστάσεις για την καταγραφή ζημιών

Η παράταση κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ελέγχων και την καταγραφή των ζημιών…

10 ώρες ago

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σίφνο

Η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι υπόθεση όλων.

10 ώρες ago