Featured

Ανακοίνωσε ο Ζέρβας την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σε εκδήλωση που διοργάνωσε χθες στο MACEDONIA PALACE, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Κατά την εκδήλωση παρουσίσε το όνομα του συνδυασμού του, «ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», και τις βασικές προγραμματικές θέσεις της δημοτικής παράταξής του για τον κεντρικό δήμο.

Στην ομιλία του ανέδειξε τις προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του καθώς και τους προγραμματικούς άξονες της νέας προσπάθειας:

«Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι είμαι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης. Εδώ γεννήθηκα, εδώ σπούδασα, εδώ εργάστηκα, εδώ ζω, και απ΄ ό,τι φαίνεται εδώ θα γεράσω».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί έμμεσα στις σχέσεις του με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη επισημαίνοντας πως όταν διαφώνησε, όταν εντόπισε απόκλιση από μια πορεία αρχών και σειρά λαθών διαφώνησε ανοιχτά και αποχώρησε. «Δεν υπολόγισα κόστος – ποτέ για μένα δεν ήταν αυτοσκοπός η καρέκλα –Δεν μπήκα άλλωστε σε αυτή την υπόθεση για να αποκομίσω οφέλη» ήταν η αποστροφή του λόγου του.

Επιστρέφοντας από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη δε νιώθουμε μία πικρία μέσα μας; μήπως όταν επιστρέφουμε από την Αθήνα, δεν ζηλεύουμε τις υποδομές της; Αυτά τα επισημαίνω, όχι με κάποιο αίσθημα τοπικισμού, ούτε με ξεπερασμένες αντιλήψεις περί αθηνοκεντρικού κράτους αλλά με αίσθημα αυθεντικού ενδιαφέροντος» τόνισε.

Παρά την κριτική προς τις προηγούμενες διοικήσεις της πόλης επισήμανε πως δεν μηδενίζει το έργο κανενός διότι στόχος της δικής του προσπάθειας είναι να ενώσει και όχι να διχάσει την πόλη. Αναφέρθηκε σε ό,τι θεωρεί επιτυχημένη παρακαταθήκη των προηγούμενων κάνοντας άνοιγμα σε ανθρώπους που τις υπηρέτησαν.

Σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσαλλονική εν όψει των επετειακών εορτασμών, ο υποψήφιος δήμαρχος συνάντησε το Κυριάκο Μητσοτάκη σε καφετέρια, όπου ο πρόεδρος του κόμματος έπινε καφέ με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και στελέχη της ΝΔ. Ο κ. Ζέρβας κάθισε με στελέχη της παράταξής του σε διπλανό τραπέζι και στη συνέχεια έκανε το δώρο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ένα μπρελόκ της αυτοδιοικητικής παράταξης “Ναι για τη Θεσσαλονίκη”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε το δώρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα και τον ρώτησε σχετικά με την πόλη και την πρωτοβουλία του.

Τελευταία άρθρα

Έργα συντήρησης & αποκατάστασης άνω των 2 εκ. ευρώ από την Περ. Πελοποννήσου

Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών.

5 λεπτά ago

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού στο διήμερο Forum του Σ.Π.Α.Υ.

"Η «χρυσή συνταγή» βρίσκεται στο συνδυασμό της αγάπης για τη φύση με τις σύγχρονες τεχνολογικές…

34 λεπτά ago

Ήλιδα: Δημιουργία εμβληματικού έργου από τον γλύπτη Κ. Βαρώτσο

Ο διεθνούς φήμης γλύπτης, Κώστας Βαρώτσος, επέστρεψε στις «ρίζες» του και είχε συνάντηση με τον…

1 ώρα ago

“Streets for Citizens”: Πιο βιώσιμες, λειτουργικές & ανθρωποκεντρικές πόλεις

Επιτυχής ολοκλήρωση του Διαδραστικού Εργαστηρίου Πολιτικής στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Streets for…

1 ώρα ago

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δράσεις πολιτισμού

Το φετινό θέμα του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων είναι: «Τα Μουσεία Ενώνουν τον…

2 ώρες ago

Σπάρτη: Καλοκαιρινές περιπέτειες με ασφάλεια για τα μικρά παιδιά

Ενημερωτική δράση του Κέντρου Κοινότητας στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Σπάρτης.

2 ώρες ago