Πε. Απρ 18th, 2024

Αισιόδοξα μηνύματα για τον εναλλακτικό τουρισμό της Ηπείρου από την Έκθεση TourNatur

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, προέκυψαν από την Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Στη συγκεκριμένη έκθεση από πέρυσι ενσωματώθηκε και η Caravan Salon, η μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για τον μηχανοκίνητο τουρισμό, προσθέτοντας τα στοιχεία «Ταξίδι και Φύση», που ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που η Έκθεση ήταν «μακράς διάρκειας», ήτοι από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε, για μια ακόμη χρονιά, με δικό της περίπτερο στο πλαίσιο της στοχευμένης προβολής της σε περιοχές όπως της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας (όπως και της Βαυαρίας) από την οποία ήδη υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τουριστών που επιλέγει περιοχές της Ηπείρου για τις διακοπές τους, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για πολλαπλασιασμό του αριθμού τους.

Η προβολή της Ηπείρου ως τόπος Εναλλακτικού Τουρισμού, συνδυάστηκε με δύο εντυπωσιακές παρουσιάσεις με θέμα: «Ήπειρος: ένας σημαντικός εναλλακτικός προορισμός για όλο το χρόνο στη Βορειοδυτική Ελλάδα», που έγιναν σε ειδικό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, δια ζώσης, αλλά και απευθείας διαδικτυακά από το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ηλία Γκαρτζονίκα.

Από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, στο περίπτερο της Ηπείρου, προέκυψε ότι ήδη ένας μεγάλος αριθμός Γερμανών, εν δυνάμει τουριστών, αναγνωρίζει πλέον το Brand «Ήπειρος», που είναι αποτέλεσμα και των προηγούμενων συμμετοχών της Περιφέρειας στις συγκεκριμένες εκθέσεις, ενώ έντονη ήταν η παρουσία των Ηπειρωτών αποδήμων σε όλη τη διάρκειά της. Την Έκθεση επισκέφτηκε επίσης ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Βασίλειος Κοϊνης, ο οποίος ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου για το γενικότερο σχεδιασμό για τον τουρισμό και ιδιαίτερα για τις εναλλακτικές μορφές του.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών της TourNatur, σε συνδυασμό και με το αντίστοιχο που έχουν επιδείξει και οι επισκέπτες άλλων Διεθνών Εκθέσεων που έχουν προηγηθεί, όπως της Λευκωσίας και των Βρυξελλών, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι επανακάμπτει δυναμικά και ο Εναλλακτικός Τουρισμός και επαναφέρει στο προσκήνιο το πεδίο ενεργοποίησης των επαγγελματιών της Ηπείρου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, για τη σύναψη συνεργασιών με τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού για προσέλκυση τουριστών.

Την ενημέρωση των επισκεπτών του περιπτέρου της Ηπείρου είχαν αναλάβει (σε δύο διαφορετικά διαστήματα) οι: Ιουλία Μαρκούλα (Διευθύντρια Τουρισμού), Ηλίας Γκαρτζονίκας, Ευαγγ. Τσιάρας, Γεωργ. Ψωμάς, Κων. Τζουμάκας. Την Έκθεση επίσης επισκέφθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Απασχόλησης Χάρης Λαζάνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτιος Φώτης, οι οποίοι κατά την παραμονή τους, είχαν επαφές με στελέχη των Απόδημων Ηπειρωτών.