Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης διεθνώς βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον διάσημο σεφ Jamie Oliver, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για τα γυρίσματα εκπομπής.
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε με τον Jamie Oliver για τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας. Άλλωστε αυτή η παγκόσμια διάκριση που πέτυχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποτέλεσε και σημαντικό κίνητρο για την επιλογή του Jamie Oliver να κάνει γυρίσματα στην πόλη.
Στο πλαίσιο της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσέφερε στον Jamie Oliver δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου. Ο βρετανός σεφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση για πρώτη φορά δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.
Για τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού μίλησε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.
Του Δημήτρη Καφαντάρη* Τις επόμενες εβδομάδες η χώρα θα μπει σε τροχιά ευρωεκλογών. Μια πολύ…
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, σήμερα το πρωί συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό…
Νίκος Χαρδαλιάς: “Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες” Άρθρο του Περιφερειάρχη Αττικής…
Καρχαριοειδή ψάρια εντοπίζονται όλο και συχνότερα στις ελληνικές θάλασσες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τόσο το καρχαριοειδές μήκος…
Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Προσύμνη Αργολίδας. Η φωτιά είναι σε λόφο, σε δύσβατο…
Στα μεγάλα έργα οδοποιίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε όλο το Λεκανοπέδιο, αλλά και…