Σα. Απρ 20th, 2024

Ιόνια Νησιά: Σημαντικά έργα οδικής ασφάλειας και αναβάθμισης του οδικού δικτύου στην Βόρεια Ζάκυνθο

Σημαντικά έργα που αφορούν στην οδική ασφάλεια και αναβάθμισης του οδικού δικτύου στη Βόρεια Ζάκυνθο προχωρά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά την υπογραφή της δημόσιας σύμβασης κατασκευής του έργου “Εργασίες συντήρησης – αναβάθμισης επαρχιακού δικτύου Βόρειας Ζακύνθου 2021-2022” προϋπολογισμού ποσού ύψους 1.500.000 ευρώ (με ΦΠΑ) από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΕ” Δημήτριο Σιαβέλη.

Το έργο αφορά σημειακές παρεμβάσεις επί της επαρχιακής οδού Ζακύνθου – Βολιμών εντός των ορίων των Τοπικών Κοινοτήτων Κατασταρίου, Ορθονιών, Ανω και Βολιμών που περιλαμβάνουν διαπλατύνσεις της οδού, βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της, εγκατάσταση νέου ασφαλτοτάπητα, εργασίες σήμανσης και ασφάλισης.

Επίσης, προβλέπονται αντίστοιχες εργασίες βελτίωσης της οδού που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Μαριών με την Εθνική Οδό Ζακύνθου – Βολιμών στη θέση “Τριλάγκαδα”. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες.

Η υπογραφή της σύμβασης έργου πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείο Βολιμών παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Κατερίνας Μοθωναίου, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, Γιώργου Στασινόπουλου, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων των Τ.Κ. Βολιμών Νίκου Θεοδόση, Μαριών Δημήτρη Μποζίκη και Αναφωνήτριας Σταμάτη Τσουκαλά, του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου Δημήτρη Γιαννούλη και κατοίκων των περιοχών.

“Βάζουμε την βάση για την καλύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων της Ζακύνθου από και προς τις ορεινές περιοχές αλλά και την εξυπηρέτηση των αναγκών των τουριστών. Είναι κάτι που το οφείλαμε στην Ζάκυνθο ως υπηρετούντες το δημόσιο συμφέρον έστω και εάν δεν ευθυνόμαστε εμείς για την ολιγωρία και αδιαφορία των περασμένων χρόνων προς αυτή την κατεύθυνση. Ήρθε η ώρα η Βόρεια Ζάκυνθος να αποκτήσει αυτό που της αξίζει. Φροντίζουμε σε κάθε νησί για την αποκατάσταση, συντήρηση και αναβαθμιση του οδικου δικτύου”, δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Τέλος σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση στον δρόμο Ξύγκια – Αλυκές αφού μένει να τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες στο κομμάτι που πρόσφατα έγινε η εγκατάσταση νέου ασφαλτοτάπητα.