Πε. Απρ 25th, 2024

Χαμόγελα σε Μεσσηνία και Ηλεία για τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν σε Μεσσηνία και Ηλεία τα ευχάριστα νέα για το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα του δυτικού οδικού άξονα, που μετά από περίπου μια δεκαετία μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από φορείς και παράγοντες των δύο νομών για την κατασκευή του δρόμου, στον οποίο εξυπηρετείται οδικώς το εμπόριο της Πελοποννήσου, καθώς και οι εξαγωγές από τα λιμάνια των Πατρών και της Ηγουμενίτσας, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις.

Μέσω του εν λόγω οδικού δικτύου επίσης συνδέονται τα λιμάνια της Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Κυλλήνης και Κατάκολου, όπως και τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Αράξου, ενώ με την υλοποίησή του θα ολοκληρωθεί το δι-ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών στην Πελοπόννησο. Το εναρκτήριο λάκτισμα για την επανέναρξη του έργου και την επικαιροποίηση της μελέτης από τον παραχωρησιούχο, δόθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία των υπουργών Κ.Καραμανλή, Α.Σκέρτσου, Γ.Καραγιάννη, του περιφερειάρχη Δ.Ελλάδας Ν.Φαρμάκη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Νίκα και των βουλευτών της ΝΔ Μεσσηνίας Γ.Λαμπρόπουλου, Π.Μαντά, Μ.Χρυσομάλλη και Ηλείας Δ.Αυγερινοπούλου και Α.Νικολακόπουλου.

Από το ένθετο e-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά