Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Ελευσίνας: Μελέτη για τη δημιουργία τοπικής αστικής συγκοινωνίας

Μελέτη για τοπική αστική συγκοινωνία πρόκειται να αποκτήσει ο Δήμος Ελευσίνας μετά και τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου.

Συγκεκριμένα, αφορά στον προσδιορισμό ενός δικτύου δημοτικών αστικών γραμμών που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου, λειτουργώντας συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τα άλλα ΜΜΜ.

Κυρίως όμως, καλύπτοντας διαδρομές στις οποίες και δεν φθάνουν οι γραμμές του ΟΑΣΑ.

Η περιοχή μελέτης αφορά στο σύνολο του Δήμου Ελευσίνας, δηλαδή και στις 2 Δημοτικές Ενότητες, Ελευσίνας και Μαγούλας.

Η μελέτη θα εξετάσει τη δυνατότητα ένταξης Τοπικής Δημοτικής Συγκοινωνίας σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από το δίκτυο λεωφορείων του ΟΑΣΑ, οι οποίες και θα προσδιοριστούν μέσα από την ανάλυση της υφιστάμενης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η δημιουργία τοπικής αστικής συγκοινωνίας θα λύσει πολλά από τα προβλήματα μετακίνησης, μαθητών, εργαζομένων αλλά και εν γένει των κατοίκων της Ελευσίνας και της Μαγούλας, δεδομένου ότι σε αρκετές περιοχές δεν φθάνουν τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Η ύπαρξη τοπικής αστικής συγκοινωνίας είναι μία ανάγκη των κατοίκων, και δικαίως, αφού θα εξυπηρετήσει τον πληθυσμό του Δήμου και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα υφιστάμενα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων»