Καραμανλής από Κέρκυρα: «Λύνουμε το υδροδοτικό πρόβλημα όλου του νησιού» – Αναβαθμίζονται τρία λιμάνια

Στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ αυτών στο μεγάλο ζήτημα της κάλυψης των αναγκών ύδρευσης της Κέρκυρας, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Κώστας Καραμανλής.

Όλα αυτά, μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης που είχε στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, με την συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού.

«Λύνουμε το υδροδοτικό πρόβλημα όλου του νησιού, με ένα τεράστιο έργο 170.000 ευρώ. Φανταστείτε 16,3 κυβικά νερό ποσότητα που θα είναι υπεραρκετή για να καλύψει τις ανάγκες ενός νησιού, το οποίο βρίσκεται σε μία πορεία ανάκαμψης. Αυτό το έργο το οποίο συζητιόταν πάνω από σαράντα χρόνια επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και αυτό είναι κάτι που δείχνει τη βούληση αυτής της κυβέρνησης να μη λέει μεγάλα λόγια, αλλά να κάνει συγκεκριμένα έργα», επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ενώ μίλησε και για το έργο ύδρευσης που αφορά την πόλη της Κέρκυρας, που είναι σε εξέλιξη, ύψους σχεδόν 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων νήσων ξεκινά αυτό το καλοκαίρι το έργο της οδικής ασφάλειας, έργο ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ».Το έργο, όπως δεσμεύτηκε, θα δημοπρατηθεί μέχρι τέλους του καλοκαιριού.

Καραμανλής: Ξεκινάμε την αναβάθμιση τριών λιμανιών της Κέρκυρας, κόστους 27 εκατ. ευρώ
Την ίδια ώρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξήγγειλε ότι το υπουργείο ξεκινά την αναβάθμιση των τριών λιμανιών Μαθρακίου, Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών και Αυλακίων Οθωνών.

«Προχωράμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την αναβάθμιση των τριών λιμένων ύψους σχεδόν 27 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τη βελτίωση του λιμένα Μαθρακίου, Στεφάνου Αυλιωτών, και στα Αυλάκια Οθωνών. Έργα τα οποία συζητούνταν για χρόνια, αλλά δεν γίνονταν», τόνισε ο υπουργός.«Σήμερα με την παρουσία μου εδώ σηματοδοτούμε έργα σχεδόν 250 εκατ. ευρώ και δε σταματάμε εδώ. Έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για να δούμε επιτέλους μία Κέρκυρα που θα αφήσει το χθες πίσω, μία Κέρκυρα που θα μπορέσει πλέον να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής.