Πε. Απρ 18th, 2024

Βύρωνας: Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το δημαρχείο για να μην μιλήσει ο Θεοδωρικάκος – ΝΔ: Βαριά η ευθύνη του δημάρχου

Ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το δημαρχείο Βύρωνα, δηλώνοντας ότι στόχος τους είναι να ματαιώσουν την εκδήλωση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στους αστυνομικούς δήλωσαν, δε, ότι δεν θα αποχωρήσουν, αν δεν ματαιωθεί η εκδήλωση.

Με μια αυστηρή ανακοίνωση, η ΝΔ εγκαλεί τον δήμαρχο Βύρωνα ότι επέτρεψε την κατάληψη του δημαρχείου για να μη μιλήσει σε εκδήλωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η ΝΔ τονίζει πως αρχικά ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης είχε συμφωνήσει να παραχωρηθεί ο χώρος, για να προσθέσει: «Η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη».


«Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στον Βύρωνα έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του δημαρχείου της πόλης με ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο» σημειώνεται αρχικά στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «ο δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στη ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά, καθώς τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά τη διεξαγωγή της συγκέντρωσης, αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν τον χώρο του δημαρχείου».

«Η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο. Αυτή είναι στην πράξη η αντίληψή τους για τη δημοκρατία» αναφέρεται στη συνέχεια, καταλήγοντας:

«Η τοπική οργάνωση θα πραγματοποιήσει κανονικά τη συγκέντρωση σε κοντινό χώρο, προκειμένου να υπάρξει μία έμπρακτη απάντηση στη συμπεριφορά αυθαιρεσίας και αλαζονείας του δημάρχου».