Πε. Μαρ 28th, 2024

Αυτοψία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο εργοτάξιο κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Αυτοψία έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο εργοτάξιο κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης στη Μεσσηνία -η οποία, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης θα επεξεργάζεται τα απορρίμματα από τη Μεσσηνία και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, στην Αρκαδία.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος και από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που εκτελούνται αυτό τον καιρό και αφορούν στην τακτοποίηση του πεδίου και στην διαχείριση των ομβρίων, ενώ έγινε γνωστό ότι σε διάστημα λίγων εβδομάδων θα γίνει δυνατό να ξεκινήσει η εγκατάσταση βασικών υποδομών.

Η εκτίμηση που μεταφέρθηκε στον περιφερειάρχη είναι ότι το εν λόγω έργο πιθανώς να καθυστερήσει, ενώ σε σύσκεψη που θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα θα εκτιμηθεί το πόσο.

Ως αιτίες της καθυστέρησης προκύπτουν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Δασική Υπηρεσία, αλλά και την ανάδοχο του έργου εταιρεία καθ’ εαυτή.

“Στην επικείμενη σύσκεψη θα γίνει προσπάθεια να επιλυθούν τα ζητήματα αυτά ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες” σημείωσε ο περιφερειάρχης.