Óõíåäñßáóç ôïõ Ðåñéöåñåéáêïý Óõìâïõëßïõ ÁôôéêÞò ôçí ÐÝìðôç 25 Óåðôåìâñßïõ 2014. (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό ότι ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έχει ρίξει γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να λάβει στήριξη για την υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές του 2023, με τον ίδιο τον Σγουρό να κάνει ευθύ άνοιγμα στην Κουμουνδούρου στη συνέντευξή του στο ΝΕΤ24.
Ο πρώην περιφερειάρχης λοιπόν μιλώντας για τη «ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου», όπως χαρακτήρισε τη συμπόρευση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στις επόμενες κάλπες, δήλωσε ότι εάν θέλουν οι δημοκρατικές δυνάμεις ο ίδιος δηλώνει πρόθυμος να μπει μπροστά ως επικεφαλής της προσπάθειας για την «ανατροπή» του Γιώργου Πατούλη, κάνοντας ξεκάθαρο ότι απευθύνεται στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά πάντως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το άνοιγμα του Σγουρού θα βρήκε σίγουρα ευήκοα ώτα από μερίδα στελεχών που βλέπουν θετικά την συμπόρευση με το ΚΙΝΑΛ. Ένα άλλο σενάριο που τελευταία κυκλοφορεί στα πολιτικά πηγαδάκια βέβαια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκοπεί τον πρόεδρο του Επαγγελµατικού Επιµελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για την θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη.
Από το ένθετο e-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά
Σαφείς όρους, επαρκή χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων…
Σε νέα τακτική συνεδρίαση προχωρά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026, με…
Μια νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν ουσιαστικό «θαλάσσιο διάδρομο» μεταξύ Κυκλάδων…
Σε εφαρμογή τέθηκε το πρόγραμμα ψεκασμών που υλοποιεί και συντονίζει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης,…
Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της προσωπικής τους ζωής έζησαν ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος…
Ακόμη 13 δήμοι προστέθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα στον επιδημιολογικό χάρτη – Ιδιαίτερα επιβαρυμένη η…