Κυ. Ιούν 16th, 2024

Επί ποδός ο ΣΠΑΥ για την αντιπυρική περίοδο – Χρηματοδοτήσεις «ρεκόρ» για τη θωράκιση του Υμηττού

Τις χρηματοδοτήσεις «ρεκόρ», ύψους 17 εκ. ευρώ, που θα ριχτούν στη «μάχη» για τη θωράκιση και την ανάδειξη του Υμηττού θα συζητήσει σε Ειδική Συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), παρουσία τριών Υπουργών, τη Δευτέρα (4/4).

Ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς θα είναι όχι μόνο παρόντες, αλλά και ομιλητές στο κεντρικό θέμα με τίτλο: «Ανακοίνωση των χρηματοδοτήσεων που εξασφάλισε ο ΣΠΑΥ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και ενημέρωση για τα έργα πρόληψης που θα υλοποιηθούν στον Υμηττό μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου».

Οι Δήμαρχοι – Μέλη του Συνδέσμου θα λάβουν σημαντική απόφαση προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση των δράσεων και των παρεμβάσεων σε όλη την έκταση του Υμηττού.

Η ευχάριστη είδηση είναι ότι ο Σ.Π.Α.Υ. αποτελεί πλέον το μοντέλο προάσπισης και θωράκισης των βουνών σε όλη τη χώρα, αφού στο Σύνδεσμο προστρέχουν για να ενημερωθούν για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει, πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα που επιθυμούν να συστήσουν αντίστοιχους φορείς.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα κύκλο συναντήσεων, ανταποκρινόμενος στις προσκλήσεις των Δήμων ανά την Ελλάδα, για να μοιραστεί τις προκλήσεις καθώς και τις καλές πρακτικές που οδηγούν σε ορατά και άμεσα αποτελέσματα.