Τρ. Απρ 23rd, 2024

Δήμος Παιανίας & ΣΠΑΥ: Επιχείρηση καθαρισμού του Υμηττού

Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καθαρισμού του Υμηττού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/2) από τον Δήμο Παιανίας και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Με τη συμβολή της ομάδας του ΣΠΑΥ της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Παιανίας, της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Παιανίας και το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού, πραγματοποιήσαμε νέο κυκλικό δρομολόγιο καθαρισμού, απομακρύνθηκαν από το δασικό δίκτυο σκουπίδια, ογκώδη αντικείμενα αλλά και σπασμένα κλαδιά που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίς».

«Όλοι μαζί κρατάμε το βουνό μας καθαρό και προετοιμαζόμαστε για την αντιπυρική περίοδο αφαιρώντας μεγάλες ποσότητες από ξένες ύλες που μπορούν να λειτουργήσουν ως επιταχυντές σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ευχαριστώ τους εθελοντές για την συμβολή τους τόσο σήμερα όσο και την Κυριακή στη δράση των Γλυκών Νερών. Και τον ΣΠΑΥ για την εξαιρετική συνεργασία με μόνο στόχο την προστασία και ανάδειξη του βουνού μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Στις εργασίες καθαρισμού συμμετείχαν:

-Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης

-Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Εθελοντισμού κ. Γιάννης Σαμωνάς

-Ο Αντιδήμαρχος Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γλυκών Νερών κ. Σταύρος Θανάσης

-Ο επικεφαλής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Παιανίας κ. Χρήστος Δημητριάδης.

-Ο επικεφαλής του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού κ. Βαγγέλης Τσιγκρέλης και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης κ. Στάθης Ανθόπουλος

-Ο Ειδικός Συνεργάτης του Προέδρου του ΣΠΑΥ Νίκος Κιούσης