Πα. Απρ 19th, 2024

Διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος – «Καταπέλτης» η ανακοίνωση της ΝΔ

Με απόφαση του Γραμματέα της ΝΔ , Παύλου Μαρινάκη ο Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Το τελευταίο διάστημα, η διαφοροποίηση του ευρωβουλευτή σε σειρά κεντρικών ζητημάτων της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και οι επιθέσεις του στον πρωθυπουργό μέσω αναρτήσεών του στα social media, είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του κυβερνώνοντος κόμματος, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να έρθει το «διαζύγιο», με την ανακοίνωση που έβγαλε πριν λίγη ώρα η Νέα Δημοκρατία. Η αναφορά στο πρόσωπό του να είναι «καταπέλτης».

«Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ τονίζει πως «μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει».

Η πρώτη αντίδραση του ευρωβουλευτή

Με ανάρτησή του στο twitter, o Γιώργος Κύρτσος απάντησε στη διαγραφή του.

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη&παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου», έγραψε στο δημοσίευμα.