Πα. Απρ 19th, 2024

Αυτοψία Μπακογιάννη στο μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης στα Κάτω Πατήσια (Εικόνες)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο έργο ασφαλτικών παρεμβάσεων που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στην Αθήνα με τον προϋπολογισμό να φτάνει τα 42 εκατ. ευρώ.

Περίπου 1.200 δρόμοι και παράδρομοι ασφαλτοστρώνονται σταδιακά και μετά την ολοκλήρωση του έργου περίπου 450 χιλιόμετρα από τα περίπου 1000 χιλιόμετρα του συνολικού οδικού δικτύου της Αθήνας θα έχουν επιτέλους κανονικούς δρόμους.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα «μαμούθ», που αναβαθμίζει τις υποδομές της πόλης, βελτιώνει τους όρους κυκλοφορίας των οχημάτων και αλλάζει την εικόνα στο κέντρο και τις γειτονιές.

Σε μια από τις πολλές αυτοψίες στα σημεία που δουλεύουν τα συνεργεία ο Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στα Κάτω Πατήσια. Είδε την εξέλιξη των εργασιών, μίλησε με τους εργαζόμενους στο έργο αλλά και πολίτες και με ανάρτηση στο fb ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν στρωθεί με καινούργια άσφαλτο 690 δρόμοι με τελικό στόχο τους 1200.

«Σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, σε μικρούς και μεγάλους δρόμους. 690 ασφαλτοστρώσεις ήδη και συνεχίζουμε κάθε μέρα, με σχέδιο και στρατηγική, να ξεπεράσουμε τις 1200, δηλαδη το μισό οδικό δίκτυο. Η πόλη αλλάζει παντού, λίγο λίγο, με πολλή δουλειά», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων.