Τε. Ιούν 12th, 2024

Καραγιάννης – Αρναουτάκης: Μπήκαμε στο τελικό στάδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση 157 χλμ. του ΒΟΑΚ

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφτηκε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, σήμερα, Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, με επίκεντρο τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ανέδειξε για μία ακόμη φορά το ρόλο και την παρουσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στον δημοκρατικό προγραμματισμό και την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης.

«Επισκέφθηκα σήμερα τη Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, γιατί είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και για την Κρήτη αλλά και για όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ, γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης έλαβε χτες θετική γνωμοδότηση και ξεκινάει η διαδικασία για το τελικό στάδιο του μεγάλου τμήματος του ΒΟΑΚ, των 157 χλμ., από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο. Ευχαριστούμε πολύ και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και εγώ, όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο και για τις στοχευμένες παρατηρήσεις του, αλλά κυρίως για τη θετική γνωμοδότηση», δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στην οποία παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, Χανίων Νίκος Καλογερής, Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Γιάννης Καρνέσης και ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη Γιώργος Λέκκας.

«Προχωρούμε στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης»

«Μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια που έχουμε με το αρμόδιο υπουργείο – με τον κ. Καραμανλή και τον κ. Καραγιάννη και με την εντολή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη προχωρούμε στο το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Αναφερόμενος στη σημασία του ΒΟΑΚ για την Κρήτη ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως είναι «ένα έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη στην απασχόληση στην κοινωνική συνοχή αλλά και στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησε τους αρμόδιους Υπουργούς, τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και υπενθύμισε πως δεν είναι μόνο ο Βόρειος Οδικός Άξονας, από τα μεγάλα και σημαντικά έργα της Κρήτης που προχωρούν αλλά και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, τα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία θα ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την Κρήτη.

Δεκαετία ανάπτυξης για την Κρήτη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως είναι αναγκαία η συνεργασία και η συνέργεια, εκφράζοντας την θέση της Περιφέρειας Κρήτης για την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού την τρέχουσα δεκαετία. «Εμείς είμαστε εδώ να συμβάλλουμε θετικά ούτως ώστε αυτά τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης να προχωρήσουν. Η δεκαετία αυτή θα είναι μία δεκαετία ανάπτυξης και απασχόλησης για την Κρήτη, μπορούμε να συμβάλουμε και εμείς από την πλευρά τη δική μας, πάντα με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι υπηρεσίες μας δίνουν τον καλύτερο εαυτό για να μπορούν να ξεμπλοκάρουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και πάντα με την καθοδήγηση και του Υπουργείου εμείς μπορούμε και συμβάλλουμε θετικά για τα μεγάλα αυτά έργα», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα έργα της Κρήτης

Να σημειωθεί πως ο κ. Καραγιάννης στις δηλώσεις έκανε λόγο για ολοκληρωμένο και συνεκτικό κυβερνητικό σχέδιο για την Κρήτη ύψους σχέδιο 3 δισ. € μόνο για το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο υλοποιείται βήμα – βήμα. «Βλέπετε την πρόοδο των έργων στο αεροδρόμιο στο Καστέλι, την αξιοποίηση του αεροδρομίου Καζαντζάκης, ενός έργου σημαντικού που ξεκινάει το επόμενο διάστημα, την ενοποίηση όλου του ΒΟΑΚ, τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα των φραγμάτων, ξεκινώντας από τον Μπραμιανό, το Πλατύ και τέλος τον Ταυρωνίτη, για τον οποίο θα έχουμε εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό το σχέδιο το υπηρετούμε με συνέπεια, μεθοδική και συστηματική δουλειά. Και σ’ αυτό το σχέδιο θέλουμε κοντά μας την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Α και του Β Βαθμού», δήλωσε.

Συνάντηση Μποκέα με τον υφυπουργό

Με τον υφυπουργό υποδομών Γ. Καραγιάννη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης συναντήθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γιώργο Πετούση και τη δημοτική σύμβουλο Εύη Αποστολάκη, για το θέμα του κόμβου της Αχλάδας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με το Δήμαρχο Μαλεβιζίου να ενημερώνει εκτενώς τον υπουργό για τα προβλήματα που θα προκαλέσει το κλείσιμο του κόμβου.Ο υφυπουργός Υποδομών ήταν πλήρως ενημερωμένος και δήλωσε πως το υπουργείο ήδη επεξεργάζεται πρόταση για την επίλυση του προβλήματος με τον κόμβο της Αχλάδας.