Τρ. Μαρ 19th, 2024

Στα γυρίσματα της χολιγουντιανής παραγωγής «Αναλώσιμοι 4» ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Τα νέα κινηματογραφικά στούντιο, Nuboyana Hellenic της χολιγουντιανής εταιρίας Millennium Media, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι υπεύθυνοι των στούντιο πραγματοποίησαν ξενάγηση στον Περιφερειάρχη, στο πλατό των γυρισμάτων της ταινίας «Expendables 4» («Αναλώσιμοι 4»).

Η ταινία γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη και σκηνοθετείται από τον Scott Waugh, με πρωταγωνιστές τους Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture και Sylvester Stalone, οι οποίοι επαναλαμβάνουν και στο νέο sequel της ταινίας τους ρόλους τους, ενώ συμμετέχουν με πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Curtis “50 Sent” Jackson, Megan Fox, Andy Garcia και Tony Jaa. Στους ηθοποιούς περιλαμβάνονται επίσης οι Iko Uwais, Jacob Scipio και Levy Tran, ενώ η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2022.

Τον κ. Τζιτζικώστα υποδέχτηκαν στο πλατό ο ιδρυτής της Millennium Media, Avi Lerner και ο παραγωγός της εταιρίας, Rob Van Norden, ο οποίος διαχειρίστηκε συνολικά την υλοποίηση της παραγωγής των «Αναλώσιμων 4» στην Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τόσο με το cast των ηθοποιών, όσο και με την κινηματογραφική ομάδα και συζήτησε μαζί τους την εμπειρία τους από τα γυρίσματα και τις εντυπώσεις τους από τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, ενώ σημαντικό μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στις υπηρεσίες υποστήριξης που παρείχε στην παραγωγή το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι, που ένα από τα πιο διάσημα franchise της κινηματογραφικής βιομηχανίας, η σειρά ταινιών ‘The Expendables’, επέλεξε την περιοχή μας για τα γυρίσματα της τέταρτης συνέχειας της ταινίας. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Κεντρική Μακεδονία να προσελκύουν ταινίες του Hollywood μεγάλου προϋπολογισμού, με ορισμένους από τους μεγαλύτερους σταρ στον κόσμο. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Μάλιστα, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι νέες ταινίες του Hollywood θα ξεκινήσουν τα γυρίσματά τους στις αρχές του 2022, στην περιοχή μας. Οι ταινίες αυτές, μαζί με τις νέες υποδομές που θα κατασκευαστούν στα στούντιο στη Θέρμη, μέσα στο επόμενο έτος, βάζουν για τα καλά την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών, ενώ προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην τοπική και περιφερειακή οικονομία, στις τοπικές επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες της περιοχής μας. Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πρώτοι ιδρύσαμε στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να υποστηρίζει με επιτυχία όλες τις οπτικοακουστικές παραγωγές, οι οποίες προγραμματίζεται να γυριστούν στην Κεντρική Μακεδονία. Σας ευχαριστούμε πολύ, γι’ ακόμη μια φορά, για την εμπιστοσύνη σας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο πλατό τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα για την πανδημία του κορονοϊού.

Κοινή έκκληση τόσο του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και των αρμοδίων των στούντιο, είναι να υπάρχει από όλους στήριξη στους συμμετέχοντες στις παραγωγές που γυρίζονται στην περιοχή, ώστε να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και έτσι η οπτικοακουστική βιομηχανία να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία.