Πα. Απρ 26th, 2024

Αντιπολίτευση Δήμου Πεντέλης: Σε εργολάβο και ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης και Μπροστά Μαζί, Λευτέρης Κοντουλάκος, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μέσω της οποίας τονίζουν ότι η δημοτική αρχή «έδωσε μία πρωτίστως πολιτική εισήγηση για ανάθεση σε ιδιώτες τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών».

Συγκεκριμένα στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Μετά τα εκατομμύρια σε εργολαβίες αποκομιδής απορριμμάτων, καθαρισμούς δημοσίων κτηρίων και χώρων, σεκιούριτι, ψυχική υγεία, αντί – graffiti, σειρά είχε ο επαγγελματικός προσανατολισμός.

Μία επιλογή και μία σπουδή, αν και η δήμαρχος είπε ότι αισθάνεται άσχημα που καθυστέρησε δύο χρόνια, κάτι που γεννά πολλά ερωτηματικά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Φειδοπιάστης και Νικόλαος Τόλιος ξεγύμνωσαν και αποδόμησαν τα αίολα επιχειρήματα της δημάρχου. Αλλά φυσικά κανενός από τη δημαρχιακή πεντάδα δεν ίδρωσε το αυτί του.

Χωρίς καμία επικοινωνία με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (εμμέσως πλην σαφώς η δήμαρχος το ομολόγησε), χωρίς υπογραφή πολιτικού προϊσταμένου, ούτε και ο γενικός γραμματέας δεν το είχε υπογράψει, έφεραν με σπουδή, μόνο με υπογραφές υπηρεσιακών, μία πρωτίστως πολιτική εισήγηση για ανάθεση σε ιδιώτες τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών, ύψους δαπάνης 122.760 ευρώ.

Για μια αρμοδιότητα που είναι ευθύνη του υπουργείου Παιδείας μέσω των ΚΕΣΥ θα επιλέξουν ιδιώτη (αλήθεια με ποια κριτήρια;) και θα τον πληρώσουν με χρήματα των δημοτών.

Τι και αν το 2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Β. Τομέα του υπουργείου Παιδείας, με πάνω από 25.000 αιτήματα τον χρόνο και 1.150 γνωματεύσεις, επιτελεί ένα εξαιρετικό έργο, τι και αν η Ένωση Γονέων σε προγενέστερο χρόνο ζήτησε από τον Δήμο χώρο στη πόλη μας για στέγαση του 2ου ΚΕΣΥ, για καλύτερο συντονισμό με τα Λύκεια, τους γονείς και τους επωφελούμενους μαθητές, αυτά δεν τους αφορούν.

Το βέβαιο είναι ότι μία μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη κοινωνία, ελέω νομοθετικών διατάξεων, έχει μετατραπεί σε βουβή πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή και αποφασίζει ετσιθελικά χωρίς να αναζητά κοινό τόπο με του υπόλοιπους συνδυασμούς.

Η πόλις (ο Δήμος) Εάλω. Ήταν και χθες (23/11) μια ακόμα Τρίτη, όπως και τόσες άλλες, που κατά σημαδιακό τρόπο συνεδριάζει η Ο.Ε.».